Erdoğan'ın coca cola açılışına sosyal medyadan büyük tepki!

Erdoğan'ın coca cola açılışına sosyal medyadan büyük tepki!

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Isparta’da Coca-Cola’nın fabrikasını açması sosyal medyada tepkilere neden olurken milli görüş çizgisindeki isimlerden da tepki yağdı. Milli Gazete Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Kurdaş, Twitter’da 'Bu açılış 15 Temmuz direnişinin ruhuna taban tabana zıt bir açılış. Bu açılış vicdanları rahatsız edecek bir açılış' değerlendirmesinde bulundu. Öte yandan hükümete yakın gazeteler ise Başbakanın açılış törenine ilk sayfadan yer vermedi.

Coca-Cola'nın Isparta Süleyman Demirel Organize Sanayi Bölgesi'nde yapımı tamamlanan fabrikası, Coca-Cola'nın Türkiye'deki 10. fabrikası olacak.  Coca-Cola’nın İsrail’e destek verdiği iddiaları nedeniyle, Türkiye’de sık sık Coca-Cola için “İsrail malı” denilerek boykot çağrıları yapılmıştı.

Cumhurbaşkanlığı’nın resmi internet sitesinde Erdoğan’ın açılışına katıldığı Coca-Cola fabrikasının ismi saklanarak, “Anadolu Grup Isparta Meyve Suyu Üretim Tesisleri Açılış Töreni (Isparta)” diye verildi. 

SOSYAL MEDYADA BÜYÜK TEPKİ

Coca-Cola'nın Filistin halkına zulmeden İsrail'e büyük finanas desteği verdiği gerekçesiyle Türkiye kamuoyunda antipati duyulan bir tarafı varken Erdoğan'ın böyle bir açılışa katılmasına sosyal medya ağlarında büyük tepkiler geldi.  

Bazı Sosyal medya kullanıcıları ise konuyu ti'ye aldı