'Erdoğan'ın isteği üzerinden oynarsak hepimiz kaybedeceğiz'

'Erdoğan'ın isteği üzerinden oynarsak hepimiz kaybedeceğiz'

KONDA Araştırma Şirketi Genel Müdürü Bekir Ağırdır, 16 Nisan referandumu ile ilgili önemli analizler yaptı. TÜSES, KÜYEREL ve SODEV iş birliği ile düzenlenen konferansta konuşan Bekir Ağırdır, "hayır" cephesinin, oyunun kurallarını değiştirmesi gerektiğini söyledi; ittifak arayışı ve "direnelim" söyleminin değişmemek tembelliğini yarattığını belirtti ve bu şartlarda oyunun yeniden kaybedileceğini vurguladı.

YURT Gazetesi-Ülkü ÇOBAN/  Referandum öncesinde yapılan "kontrollü darbe girişimi" söylemi ve Hollanda krizini de değerlendiren Ağırdır, "Bu tip tartışmalar onları bildikleri alana, yani kimlik ve kutuplaşma alanına çekiyor. Olay kimlik üzerinden yapıldığı sürece bilelim ki bizler azınlığız" dedi.

"Yüzde 51 oy, sadece dindar olan halk tarafından verilmedi. Türkiye'de siyaset korkular üzerinden yürüyor. Yüzde 51, özgürlük yerine güvenliği, demokrasi yerine de kalkınmayı tercih etti" diyen KONDA Genel Müdürü Ağırdır, iktidarın barajla beslendiğini ve barajla kalkınacaklarını düşündüğünü söyledi.

 Bekir Ağırdır, "Bu topraklardan beslenmeden ürettiğimiz her hikaye havada kalıyor. Yeni bir, bir arada yaşama projesi ortaya çıkmalıdır. Bu oyunu Tayyip Erdoğan'ın isteği üzerinden oynarsak hepimiz kaybedeceğiz. Gerçekten sokakta "hayır" kanaatini oluşturmuş olsaydık, hile yapamazlardı" yorumunu yaptı.