Erdoğan'ın yazlık sarayına havuzlu villalar yapılacak!

Erdoğan'ın yazlık sarayına havuzlu villalar yapılacak!

Erdoğan'ın Marmaris'te bulunan yazlık sarayına havuzlu villalar yapılacağı ortaya çıktı.

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 40 bin ağaç kesilerek yapılan yazlık sarayına havuzlu villalar yapılacağı ortaya çıktı.

BirGün'den Hüseyin Şimşek'in haberine göre Marmaris Okluk Koyu'nda bulunan yazlık sarayın inşası için daha önce Turgut Özal için yapılan yazlık konut yıkılmıştı. Ardından bölgenin koruma statülerinde ve imar planlarında değişikliğe gidilmiş, deniz doldurulmuş, otoyol inşa edilmiş ve büyük yatların gelebilmesi için de iskele yapılmıştı. 40 bin ağacın kesilmesine neden olan proje bölgesine şimdi de havuzlu villalar yapılacağı ortaya çıktı. 

Okluk Koyu'nda doğa katliamının devam ettiğini söyleyen CHP Muğla Milletvekili Mürsel Alban, “Bir konut yapılacak denilen alandaki tesislerin sayısı her geçen gün artıyor. Halkın girişine kapalı olan alanı uzaktan izlerken bile birçok tespiti yapabiliyoruz. Bir de içeri alırlarsa neler görürüz tahmin edemiyorum” diye konuştu.

Yerleşkenin sürekli büyütüldüğünü söyleyen Alban, “Sadece kendileri için tatil amaçlı mı kullanacaklar, o zaman bu kadar büyük bir alana ne gerek var? Buralara yabancı ülke şeyhlerinin, başkanlarının gelip tatil yapacağını dahi duyduk. Ülkenin içinde bulunduğu koşullarda bu kadar lüks ve zenginliğin ne anlamı var? Burada kesilen ağaçların her birinin bizim için manevi değeri vardı. İnsanlar nefes alabilsin diye el değmeden korunan alan artık yok oldu” dedi.