Erdoğan: Lan bombayı atan sizsiniz terbiyesiz herifler!

Erdoğan: Lan bombayı atan sizsiniz terbiyesiz herifler!

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin genel merkezinde Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda açıklamalarda bulunuyor.

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin genel merkezinde Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda açıklamalarda bulunuyor.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

DEĞİŞİM MESAJI
Değişim hayatın bir gerçeğidir. Biz bu hakikati AK Parti içinde hayata geçiriyoruz. Buradan milletimizin her bir ferdine AK Parti saflarına katılmak için çağrıda bulunuyorum. AK Parti hiçbir zaman eskimeyecek, enerjisini, icraat kabiliyetini kaybetmeyecek bir partidir. Sizden beklentim büyük kongre sürecini buna göre yönetmenizdir. Partimiz şahısların partisi değildir. Bu parti milletin partisidir. Kuruluşundan bugüne davamıza emek veren, değer katan herkese şükranlarımı sunuyorum.

BARIŞ PINARI HAREKATI
İçeride başarılı olmayınca bu defa sınırlarımız boyunca dizayn ettikleri yeni tehditlerle karşımıza çıktılar. DEAŞ diye arkası karanlık bir örgüt kullanarak ülkemizi kana boğmaya çalıştılar. Demokrasimize ve bağımsızlığımıza saldıran FETÖ'ye yönelik yürüttüğümüz mücadelede bizi yalnız bıraktılar. Türkiye'nin bu kadar yükü çekemeyeceğini ve dizleri üstüne çökeceğini sandılar. Ama hamdolsun başaramadılar. Tehditleri kaynağında kurutmak üzere harekete geçtik.

"AMACIMIZ SURİYE'NİN TOPRAK BÜTÜNLÜĞÜNE KATKIDA BULUNMAK"
Son 4 yılda sınırlarımız içinde 7 bin 500 sınırlarımızın dışında 8 bin 500 olmak üzere toplam 16 bin teröristi etkisiz hale getirdik. Terör örgütünün merkezi yapılanmasını Kuzey Irak'ta adeta hapsettik. Fırat'ın doğusunda Allah'ın yardımı ve güvenlik güçlerimiz sayesinde başarıya ulaştıracağımız Barış Pınarı Harekatı'nı başlattık. Türkiye'nin yaptığı diğer operasyonlar gibi Barış Pınarı'nın amacı Suriye'nin toprak bütünlüğü ve siyasi birliğine katkıda bulunmaktır.

PKK'nın YPG'nin işgalini görmeyenler şuan bizim attığımız adıma laf ediyorlar. Siz şöyle kenarda durun biz yolumuza devam ediyoruz. DEAŞ'a karşı verdiğimiz mücadeleyi konuşanların hangisi verdi. Bunlar kendi ülkelerinden Suriye'ye DEAŞ'ı ihraç ettiler. Fransa'dan, Almanya'dan DEAŞ, Suriye'ye geldi. Biz 5 bin 500 DEAŞ'lıyı geri gönderdik.

Operasyonu kınasan ne yazar, kınamasan ne yazar; bizim abdestimizden şüphemiz yok ki namazımızdan şüphemiz olsun.

AVRUPA BİRLİĞİ'NE TEPKİ
Bizim oradaki Kürt kardeşelrimizle de sorunumuz yok. Sorun tamamen terör örgütleriyledir. Bunu saptırmaya çalışılıyorlar. Kimse saptırmasın. Biz oradaki, Kürt kardeşlerimizle değil terör örgütleriyle mücadele ediyoruz. Türkiye belki de bu ülkenin topraklarındaki tek meşru güç olarak varlık gösteriyor. 

Ey Avrupa Birliği kendinize gelin. Bizim şu andaki operasyonumuzu bir işgal operasyonu diye nitelendirmeye çalışırsanız işimiz kolay. Kapıları açarız. Şimdi kalkmışlar para hesabı yapıyorlar. İkinci taksit olanı göndermeyeceklermiş. Yahu siz zaten verdiğiniz sözü yerine getirmediniz. Kapıları açarız. Bunu bilmeniz lazım.

Siz bize hiçbir zaman samimi olmadınız ta 63'ten bu yana oyaladınız. Siz dürüst değilsiniz. Hiçbir zaman doğru konuşmadınız. Tayyip Erdoğan'a istediğiniz kadar saldırın. Biz bu yolda emin adımlarla yürüyeceğiz.  Hiçbir ülkenin böyle bir sorunu, gerekçesi mevcut değildir. Buna rağmen Suriye'de sadece Türkiye'yi eleştirmeyi alışkanlık edenleri akla vicdana davet ediyorum. Suriye topraklarındaki gerçek işgalcilere ses edemeyenlerin Türkiye'ye karşı çıkması tam anlamıyla bir aciziyet göstergesidir. Ama Türkiye öyle değildir kendi hakkını gücüyle almasını bilir.

NATO'YA TEPKİ
Biz Türkiye'yiz, biz NATO üyesiyiz; bu terör örgütleri NATO üyesi olan Türkiye'ye saldırırken siz buna sessiz kalamazsınız. Siz Türkiye'yi birkaç tane zibidi terör örgütüne tercih etmeyeceksiniz öyle mi? Gereğini yapmaya mecburuz kim olursa olsun.

Vatandaşların yaşadığı bölgeye roket atıp Türkiye sivilleri bombalıyor diye ortalığı ayağa kaldırmaya kalktılar. Lan bombayı atan sizsiniz, füzeleri atan sizsiniz terbiyesiz herifler!

Terör örgütünün desteği ile Meclis'e girmiş olan sözde siyasi partiye sesleniyorum. Benim ordumu işgal gücü olarak gösteremezsin. Bu ahlaksızlığın, edepsizliğin daniskasıdır.