Erdoğan Mehmet Şimşek’i mi eleştirdi?

Erdoğan Mehmet Şimşek’i mi eleştirdi?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ekonomik durumun sıkıntılı olduğunu söyleyen arkadaşların kendisini üzdüğünü söyledi. Cumhurbaşkanı'nın bu açıklamaları akıllara Uludağ Ekonomi Zirvesi'ndeki sözleri yüzünden Mehmet Şimşek'i mi eleştiriyor sorusunu getirdi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan AKP’nin Genişletilmiş İl Başkanları toplantısında ekonomik durumu sıkıntılı olduğunu söyleyenlerin kendisini üzdüğünü söyledi. Erdoğan, “Aramızdaki bazı arkadaşların ülkemizdeki ekonomik durumun sıkıntılı olduğuna dair açıklamalar yapacak kadar yanlışın içine düştüklerini görmek bizi üzdü.” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bu sözlerle Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek’i kast edip etmeği akıllara geldi. Zira Şimşek şirketlerin döviz borçlarını yönetemediklerini söyleyerek şu ifadeleri kullanmıştı:

Sorun reel sektörün döviz borçları. Ne yapacağız? Meşhur ABD Başkanı JF Kennedy'nin lafı var; 'çatıyı güneşliyken tamir etmek lazım.' Şu anda faizler nispeten düşük; ekonomiler büyüyor ama yağmur yağacak. Bunlar için tedbir alıyoruz. Döviz borçlanmaya sınır getireceğiz; KOBİ'lerde yaptık. Büyükler yönetebildiklerini söylüyor ama görüyoruz yönetemiyorlar; tedbiri alacağız.

Kaynak: REUTERS-SOZCU.COM.TR