Erdoğan, Merkel ile görüştü

Erdoğan, Merkel ile görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Almanya Başbakanı Merkel ile video konferans görüşmesi yaptı.

Türkiye ile Almanya'nın ilişkileri ve Doğu Akdeniz konularının ele alındığı görüşmeye, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, MİT Başkanı Hakan Fidan, İletişim Başkanı Fahrettin Altun gibi isimler de katıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Almanya Başbakanı Angela Merkel ile video konferans görüşmesi yaptı. Türkiye ile Almanya'nın ilişkileri ve Doğu Akdeniz konularının ele alındığı görüşmeye, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, MİT Başkanı Hakan Fidan, İletişim Başkanı Fahrettin Altun gibi isimler de katıldı.

Cumhurbaşkanlığı'ndan görüşmeye ilişkin yapılan açıklamada şöyle denildi:

"Cumhurbaşkanı Erdoğan, Doğu Akdeniz konusunda yapıcı ve hakkaniyet temelli bir yaklaşım olduğu müddetçe anlaşmazlıikların müzakere ve uzlaşma ile çözülebileceğini ifade etti. Avrupa devletlerinin Doğu Akdeniz meselesinde adil ve tutarlı olmaları gerektiğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin hakları hususunda sonuna kadar kararlı ve aktif politika uygulamayı sürdüreceklerini vurguladı."  

Video konferans yönetimiyle gerçekleştirilen görüşmeye, Dişişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Milli Savunma Bakan Hulusi Akar, Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanı Hakan Fidan, lletişim Başkan Fahrettin Altun, Cumhurbaşkanliğı Sözcüsü lbrahim Kalın ve Cumhurbaşkanliği Özel Kalem Müdürü Hasan Doğan da katıldı.