Erdoğan: PKK terör örgütü HDP'ye destek veriyor

Erdoğan: PKK terör örgütü HDP'ye destek veriyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Sarıyer'de miting programı çerçevesinde yaptığı konuşmada, "PKK terör örgütü HDP'ye destek veriyor. Kardeşlerime sesleniyorum, hala bunlara nasıl destek veriyorsunuz?'' ifadelerini kullandı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Kartal, Maltepe, Ataşehir, Üsküdar ve Sarıyer ve Gaziosmanpaşa'da düzenlenen mitinglerinde halka hitap etti. 

Erdoğan, "Bay Muharrem üniversiteyi ücretsiz yapacağım diyor. Zaten bizim dönemimizde de ücretsiz. Üniversite olmayan ilimiz kalmadı. Bu kadar yatırım neden yapılıyor diyor. Bay Kemal'in döneminde hastaneye sağlam girerdin hasta çıkardın. Biz milletimizin sağlığını düşünmezsek bunun hesabını ne Allah'a ne millete verebiliriz. Bu pazar aynı zamanda Mart 2019'un işaret fişeğidir, ona göre" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Artık park sistemlerini yaygınlaştıracağız yani mahallelerin ortak park alanları olacak ve araçlar o parklara park edecekler, sokağa değil." diye konuştu.

Erdoğan, "Şu anda 40 milyon turiste gidiyoruz. Ne kadar aleyhe çalışırsa çalışsınlar turistler geliyor. Niye? Türkiye bir başka ülke." ifadesini kullandı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN SARIYER'DE KONUŞTU

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cağaloğlu'ndaki eski meşhur kütüphanenin, millet kıraathanesi haline geldiğini belirterek, "Öğrenciler gelecek çayını, kahvesini içecek, simidini yiyecek. Ücret yok. Adam keke kafayı taktı. Ben kek diyorum, o keklik diyor. Bu hale geldi. Çünkü dürüstlük yok bunlarda. Ama bu milletin kendi medeniyetinde, kendi kültüründe bir kitap okuma kültürü var. Biz istiyoruz ki gençliğimizi o gayrimeşru yollardan kurtaralım, gençliğimizi kitaba, okumaya sevk edelim. Onun için bu kıraathaneleri artıralım. Ama bu kıraathane deyince ne anlıyor biliyor musunuz? İskambil, okey oynanan yerler vardı ya bunlar onu anlıyor. Kıraat okumak demektir, hane ev. Yani okuma evi demektir, bunu öğren Bay Muharrem. Bay Kemal, bunları öğrenin. Yani Türkçeniz kıtsa, Osmanlıcanız kıtsa, Arapçanız kıtsa ne yapayım. Ama öğrenecekler."

"YAPILAN İŞLER BOŞ DEĞİL"

Marmaray'ı 29 Ekim 2013'te açtıklarını ve şu ana kadar buradan geçen yolcu sayısının 268 milyon olduğuna dikkati çeken Erdoğan, "Yavuz ,sultan Selim Köprüsü'nü 26 Ağustos 2016'da açtık, şu ana kadar oradan geçen otomobil sayısı 69 milyon, Avrasya Tüneli'ni 20 Aralık 2016'da açtık, geçen araç sayısı 23 milyon. Osmangazi Köprüsü'nü 30 Haziran 2016'da açtık geçen araç sayısı 13 milyon 384 bin. Yapılan işler boş değil, hepsi çok önemli bir hizmeti görüyor." dedi.

İMAR BARIŞI

Erdoğan, şu ana kadar bir milyona yakın vatandaşın imar barışına müracaat ettiğini dile getirerek, Sarıyer'in bu barıştan İstanbul'un en fazla istifade edecek ilçesi olduğunu aktardı.

Bu sürecin hızla devam ettiğini belirten Erdoğan, "Şurada kısa bir sürede bir milyonun üzerine çıkmış olması anlamlıdır. Demek ki bu konuda hassas olan vatandaşlarım bu işi takip ediyor." diye konuştu.

"SİZDEN BİR RİCAM VAR"

Erdoğan, meydanda bulunan taksicilere ithafen, "UBER'den kurtuldunuz mu? Tek açıklamayla bitti. UBER'in patronu görüşmek istedi, kabul etmedim. Sizi kıramazdım. Sizden bir ricam var arabalarınız temiz olsun, pırıl pırıl olsun. Ne siz arabalarınızda sigara için ne de vatandaşınıza içtirin" dedi.Cumhurbaşkanı Erdoğan 3. Havalimanı'na yapılan ilk inişe ilişkin, "Dün akşam ilk inişi yaptık nasıl buldunuz? 29 Ekim'de resmi açılışını yapacağız. Bay Muharrem aday oldu, ilk ziyaret ettiği yer Edirne oldu. 7 Haziran'da benim Kürt kardeşimi sokağa döken onlar değil miydi? Senin ne işin var orada ziyarette." diye konuştu.

"PKK terör örgütü HDP'ye destek veriyor" diyen Erdoğan," Kardeşlerime sesleniyorum, hala bunlara nasıl destek veriyorsunuz?" ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "53 Kürt kardeşimi maalesef öldüren veya öldürmeye neden olan bir kişi bu ülkede Cumhurbaşkanı adayı olmamalı, olamaz." diye konuştu.

Sarıyer bu kez farklı olacak. Sarıyer bu defa Mart 2019'un müjdesini Pazar günü verecek.