Erdoğan Putin zirvesi 5 Mart’ta

Erdoğan Putin zirvesi 5 Mart’ta

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya’nın başkenti Moskova’da 5 Mart’ta bir görüşme gerçekleştirecek.

Geçtiğimiz perşembe günü akşam saatlerinde Suriye Ordusu’nun düzenlediği hava saldırısında 36 Mehmetçiğin şehit olmasının ardından Türkiye- Rusya liderlerinin ne zaman görüşeceği merakla bekleniyordu.

YER VE TARİH BELLİ OLDU

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, son gelişmelerin ardından ilk kez yüz yüze görüşecek. İki lider önümüzdeki hafta 5 Mart'ta bir araya gelecek. Görüşmenin yeri ise Rusya’nın başkenti Moskova olacak.

NE OLMUŞTU?

Türkiye’nin 36 şehit vermesinin ardından Rusya’dan yapılan ilk açıklamada, Türkiye’nin askerlerin bulunduğu yerin koordinatları konusunda kendilerine bilgi verilmediği iddia edilmişti.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ise, Rusya’ya konum bildirildiğini açıklayarak Moskova’nın iddiaları yalanlamıştı.

İki lider arasında yapılan telefon görüşmesinde İdlib’de koordinasyonun sürdürülmesi konusunda mutabık kalınmıştı.

İletişim Başkanı Fahrettin Altun ise, Erdoğan’ın telefon görüşmesinde Putin’e “Türkiye’nin Esed rejimini askerlerimize yapılan saldırılardan doğrudan sorumlu tuttuğunu ve tüm rejim unsurlarının meşru hedefler olduğunu” söylediğini aktarmıştı.