Erdoğan: Sandıkta yapılacak hatanın bedelini şehrimize ödetmeyelim

Erdoğan: Sandıkta yapılacak hatanın bedelini şehrimize ödetmeyelim

Gebze-Halkalı banliyö tren hattının açılış töreninde konuşan AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Gebze-Halkalı Banliyö Tren Hattı, İstanbullulara net 1 saat 10 dakika kazandıracak'' dedi.

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gebze-Halkalı banliyö tren hattının açılış töreninde konuşuyor. Erdoğan, "Gebze-Halkalı Banliyö Tren Hattı, İstanbullulara net 1 saat 10 dakika kazandıracak. Görüyorsunuz hizmet başka bir şey, laf başka bir şey" diye konuştu.

Erdoğan, "Gebze-Halkalı banliyö tren hattının ülkemize, şehrimize hayırlı olmasını diliyorum. Gebze-Halkalı Banliyö Hattı'nda çalışacak 440 vagondan 300'ünün ülkemizde üretilmiş olmasıyla iftihar ediyoruz" diye konuştu.

"İstanbul'u dünyanın en çok ziyaret edilen şehirler listesinde, 8'incilikten ilk sıralara çıkarmakta kararlıyız" diyen Erdoğan, "Gebze-Halkalı banliyö tren hattı eskiden 185 dakikada kat edilen mesafe iken şimdi 115 dakikaya inerek İstanbullulara net 1 saat 10 dakika kazandıracak" ifadesini kullandı.

'SANDIKTA YAPILACAK HATANIN BEDELİNİ ŞEHRİMİZE ÖDETMEYELİM'

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

- İstanbul'un en işlek ve dolayısıyla trafik yoğunluğu en çok olan bu hat saatte tek yönde 75 bin, günde ise 1 milyon 700 bin yolcu taşıyacak. Normalde ancak 100 bin araçla taşınabilecek yolcuyu, bu banliyö tren hattımız tek başına gidecekleri yerlere ulaştıracak.

— Bu hatla birlikte İstanbul'un 170 kilometre olan raylı sistem uzunluğunu, 63 kilometre ilaveyle 233 kilometreye çıkarmış oluyoruz.

— Bugün hizmete açtığımız bu hattın bir diğer özelliği Londra'dan Pekin'e uzanacak Demir İpek Yolu'nun İstanbul etabını burası oluşturuyor. Bu hatla birlikte yüksek hızlı trenlerimiz artık Pendik'i son durak olarak kullanmayacak. Halkalı'ya kadar buradan devam edecek.​

— Sandıkta yapılacak hatanın bedelini sadece o adaya oy verenler değil, tüm şehir ödüyor, bunu şehrimize ödetmeyelim.

— İstanbul'u dünyanın en çok ziyaret edilen şehirler listesinde, 8'incilikten ilk sıralara çıkarmakta kararlıyız.

Cumhurbaşkanı Erdoğan şu an İstanbul Halkalı-Gebze banliyö hattının ilk seferini gerçekleştiriyor. #12Mart #salı pic.twitter.com/Y5lOQo5vSd

— Özlem Doğan (@ozlemdogan_) 12 Mart 2019