Erdoğan: Savaşmayı bilmiyor değiliz, savaşmak istemiyoruz

Erdoğan: Savaşmayı bilmiyor değiliz, savaşmak istemiyoruz

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda konuştu.

Bin yıldır olduğu gibi bugün de hiçbir şehidin, gazinin tek damla kanının boşa gitmediğini belirten Erdoğan, “Bu mücadeleyi hedeflediğimiz şekilde başarıyla sonuçlandırdığımızda, Allah'ın izniyle büyük ve güçlü Türkiye'nin inşası yolunda tarihi adımlar atmış olacağız” ifadelerini kullandı.

ŞEHİTLERDEN KUŞKUSU OLAN İMANINI SORGULASIN

Ayet ve hadislerden şehitlik kavramı ile ilgili örnekler veren Erdoğan şunları kaydetti:

"Ebediyete uğurladığımız askerlerimizin, polisimizin, jandarmamızın, güvenlik korucularımızın şüheda makamına yükseldikleri konusunda kuşkusu olan önce dönüp kendi inancını, imanını bir sorgulasın.”

ÜLKEMİZİ HEDEFLERİNE ULAŞTIRACAĞIZ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Verdiğimiz mücadelede hem sahada zafere yürüyeceğiz hem de bu müstevli destekçilerini milli irade ayakları altında ezerek ülkemizi hedeflerine ulaştıracağız" diye konuştu.

Erdoğan, "Türkiye'nin bu tarihi mücadelesini fitneyle iftirayla lekelemeye çalışan kim olursa olsun, haysiyetsizdir, şerefsizdir, alçaktır, haindir" dedi.

ARASAYDIN SANA DA BİLGİ VERİRDİK

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun kendisinden telefon beklediğini dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Cumhurbaşkanlığı makamı seni arayacak, sana bilgi verecek... Bir defa bu işin protokol anlayışına da sığmaz." ifadelerini kullandı.

SURİYE SAHİPSİZ DEĞİLDİR

“Savaşmayı bilmeyen değil, savaşmak istemeyen bir ülke olduğumuzu son operasyonlarımızla herkese bir kez daha ispatladığımıza inanıyorum” şeklinde konuşan Erdoğan, "Ne ülkemizi terör örgütlerinin, eli kanlı rejimin ve onları destekleyenlerin insafına terk edeceğiz ne de mazlum Suriye halkını kendi başına bırakacağız" diyerek sözlerine devam etti.

BİRGÜN YUNANLILAR DA BAŞKA ÜLKELERDE MERMAHET ARAYABİLİR

Yunanistan sınırında yaşanan olaylara ilişkin, "Yunanistan başta olmak üzere tüm AB ülkelerini, İnsan Hakları Evrensel Beyannamesine uygun şekilde, topraklarına gelen mültecilere saygılı davranmaya davet ediyoruz” şeklinde konuşan Erdoğan, "Mültecileri ülkesine sokmamak için, denizde boğmaktan kurşunla öldürmeye kadar her türlü yolu deneyen Yunanlı, bir gün bu merhamete kendilerinin de ihtiyacı olabileceğini unutmamalıdır." diye konuştu.