Erdoğan son projesini Hatay’da açıkladı: 'Millet kıraathaneleri'

Erdoğan son projesini Hatay’da açıkladı: 'Millet kıraathaneleri'

Türkiye genelinde 'millet kıraathaneleri' kurulacağını söyleyen Erdoğan, CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'ye de seslenerek, "Bay Muharrem çalmayacaksın ha! İnce ince götürmeyeceksin. Bay İnce yanlış anlayabilir, iskambil oyunları oynanıyor sanabilir. Burası kitaplarla dayalı döşeli kütüphane, içinde de çayı, keki, kahvesi olacak" dedi.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, son projesini açıkladı. Türkiye genelinde 'millet kıraathaneleri' kurulacağını söyleyen Erdoğan, CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'ye de seslenerek, "Bay Muharrem çalmayacaksın ha! İnce ince götürmeyeceksin. Bay İnce yanlış anlayabilir, iskambil oyunları oynanıyor sanabilir. Burası kitaplarla dayalı döşeli kütüphane, içinde de çayı, keki, kahvesi olacak" dedi.

Seçim çalışmalarına devam eden Erdoğan'ın, Hatay mitinginde yaptığı açıklamaların öne çıkan bölümleri şöyle:

“Hatay'a bakınca hoşgörü ve dayanışmayla beraber vefayı görüyoruz. Hatay'dan öyle bir ses verelim ki, sınırın ötesinden duyulsun.

Hatay'a 16 yılda 27.5 katrilyon liralık yatırım yaptık.

Ülkemizin farklı şehirlerine yaptığımız gibi Hatay'da da eski stadyumu Millet Bahçesine çevireceğiz.

Güçlü Türkiye için, Avrupa'da ve dünyanın diğer bölgelerinde yaşayan tüm vatandaşlarımızı oylarını kullanmaya davet ediyorum.

Biz laf üretmiyoruz laf, icraat üretiyoruz icraat. Biz bir icraat kadrosuyuz.

Bay Muharrem çalmayacaksın ha! İnce ince götürmeyeceksin. İnşallah millet kıraathaneleri kuracağız! Bay İnce yanlış anlayabilir, iskambil oyunları oynanıyor sanabilir. Burası kitaplarla dayalı döşeli kütüphane, içinde de çayı, keki, kahvesi olacak. Gençlerimiz, yaşlılarımız gelecek; kitabını da kekini de çayını, kekini de alacak.

(CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun SSK Genel Müdürü olduğu dönemdeki görüntülerinin izletilmesinin ardından) Hamdolsun Rabbime. Yarab bize bu imkanı lütfettin. Biz de halkımıza bu hizmetleri sunduk. Bay Kemal'in genel müdürlüğüne benzemiyor bu. Bay Kemal'e 24 Haziran'da gereken dersi vermeye hazır mıyız?

* (İnce'nin Kılıçdaroğlu'nu eleştirdiği, 'CHP Genel Başkanı doğal cumhurbaşkanı adayıdır, kaçamaz' dediği kayıtları dinlettikten sonra) İnce, 24 Haziran'da seçimi kaybedersen ne yapacaksın, onu söyle! Sen 24 Haziran'da kaybettikten sonra bırakıp gidebilecek misin, göreceğiz… Ama Bay Kemal yapmadı, sen de Kılıçdaroğlu'nun öğrencisisin, sana güvenmiyoruz.

‘BİZ DE DAĞLARI DELİYORUZ’

Toplam maliyeti 750 milyon lira olan Dörtyol-Hassa yolu çalışmaları devam ediyor. Hataylı kardeşlerimiz için Amanosları deliyoruz., tünel açıyoruz. Ferhat nasıl Şirin için dağları deldi, biz de halkımız için dağları deliyoruz.

Hatay havalimanına bir terminal binası kazandırdık. Hatay'ın su hasretini bitirdik, 4 baraj ve 2 gölet daha inşa ediyoruz. 1974'te yapılan Tahtakörü Barajı'nı yükselterek su kapasitesini yükselttik.

Bay Muharrem'in, Bay Kemal'in ağzından terörle mücadeleyi duydunuz mu? Zaten seçim bildirgelerinde de terörle mücadeleye yönelik bir şey bulamazsınız.

CHP'nin genel başkanlık yarışını kaybetmiş şahıs, hiç yüzü kızarmadan ülkeyi yönetmeye talip oluyor.

Kaynak için Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ni satacakmış! Zavallı bunlar!

SİLAHLI KUVVETLERİN BAŞKOMUTANIYIM

Ben aynı zamanda silahlı kuvvetlerin başkomutanıyım. Muharrem, aramızda böyle bir fark var, bunu da öğren.

Afrin'e operasyon emrini veren de benim. Anayasanın bana verdiği yetkiyi kullanmayacak mıyım, yahu? Kullanırım.

Eli kanlı caniler için kullanmadığınız, kullanamadığınız ifadeleri Afrin'i terörden temizleyen kahramanlar için kullanıyorsunuz. Bu ne edep dışılıktır.”