Erdoğan : Ülkemizin sinsi tuzaklara bir kez daha düşememesi için elimizden geleni yapacağız

Erdoğan : Ülkemizin sinsi tuzaklara bir kez daha düşememesi için elimizden geleni yapacağız

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Akdeniz’in doğusunda yaşanan gerginliğin geldiği son aşamayla ilgili “Kendi haritalarını kabul ettirmeye çalışanlar diplomasi masasına yaklaşmaya başladı” dedi. İstiklal Marşı’ndan dizeler okuyan Erdoğan, “Büyük ve güçlü Türkiye’nin ayak sesleri duyulmaya başladıkça ülkemize müstemleke gözüyle bakanların telaşları da artıyor” diye konuştu.

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi toplantısının ardından açıklama yapan Erdoğan, koronavirüs tedbirleriyle ilgili bilgi verdikten sonra uluslararası arenada yaşanan gelişmelere değindi. İstiklal Marşı’nın dizelerini okuyan Erdoğan, Akdeniz’in doğusunda Türkiye’nin yok sayılmaya çalışıldığını söyleyerek, “Kendi haritalarını kabul ettirmeye çalışanlar diplomasi masasına yaklaşmaya başladı” dedi.

Türkiye’ye sinsi tuzaklar kurulduğunu belirten Erdoğan, “Ülkemizin sinsi tuzaklara bir kez daha düşememesi için elimizden geleni yapacağız. Hiçbir kuklaya aradığı fırsatı sunmayacağız. Darbe ve vesayetle milletimizin geleceğinin çiğnenmesine rıza göstermeyeceğiz. Kesintisiz oyunlara vaktini heba edenlere bir kez daha diyoruz ki başaramayacaksınız. Büyük ve güçlü Türkiye’nin ayak sesleri duyulmaya başladıkça ülkemize müstemleke gözüyle bakanların telaşları da artıyor” diye konuştu.

Yarın gerçekleşecek Birleşmiş Milletler 75. Genel Kurulu’nda başkanlık edecek eski Bakan Volkan Bozkır’ı tebrik eden Erdoğan, Birleşmiş Milletlerin salgın sürecinde gösterdiği performansı eleştirerek, “Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi başta olmak üzere uluslararası platformdaki adaletsiz yapıyı, dünya 5’ten büyüktür diyerek eleştiriyoruz. Bu tespiti ilk yaptığımızda mesafeli duranlar dahi geldiğimiz noktada haklı olduğumuz kabul etti. Suriye’den Yemen’deki krizlere kadar her alanda çuvallayan Birleşmiş Milletler salgın sırasında sınıfta kaldı. İhtiyaçların karşılanması konusunda varlık ortaya koyamadı” ifadelerini kullandı.

“Atalarımın pilavdan dönenin kaşığı kırılsın dediği gibi biz de hiçbir mücadelede geri durmayız” diyen Erdoğan, şunları söyledi:

 “Salgın karşısındaki çaresizlikleri, gelişmiş ülkelerin hazırlıksız yakalandıkları krizde kendilerine bile hayrı olmayacağını göstermiştir. Kıbrıs’taki hakikatlere sırtlarını dönenlerin dünyaya hayrı olmaz. Kendi sonlarını kendi elleriyle hazırlıyorlar. Artık hükmü kalmamış güç deyimleriyle nara atanların yaptıkları mezarlık yanından geçerken ıslık çalanların psikolojisiyle aynıdır. Milletimiz bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da gireceği mücadelelerde ortaya çıkacak sonuçları bilmektedir. Bu topraklarda kendini yenileyen ulu çınar bir kez daha harekete geçmiştir. Karşımızdakiler ise kabuktan ibaret kütük gibidir. Kıbrıs, Akdeniz, Ege ve ihtilafa konu hiçbir yerde biz kimsenin hakkına el uzatmıyoruz. Kendi hakkımıza saygı gösterilmesini istiyoruz. Bu ülkelerin halklarını gerçekleri öğrenmeye ve ona göre tutum göstermeye davet ediyoruz.”