Erdoğan'dan yeni AKP kurucularına: Tarih oldular, kimse onları hatırlamıyor bile

Erdoğan'dan yeni AKP kurucularına: Tarih oldular, kimse onları hatırlamıyor bile

Erdoğan, cuma namazı sonrası konuştu.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni parti kurma çalışmaları bilinen 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Ali Babacan ikilisi ile, bu yolda ayrı bir çalışma yürüten eski Başbakan Ahmet Davutoğlu'na, adlarını anmadan gönderme yaparak, "Tarih oldular, kimse onları hatırlamıyor bile" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile AKP'yi birlikte kurduğu 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığı'na çıkarken AKP Genel Başkanlığı ve Başbakanlık'a getirdiği Ahmet Davutoğlu arasındaki 'yeni parti' polemiği sürüyor. 

Erdoğan cuma namazı çıkışı gazetecilerin sorularını yanıtladı. Erdoğan, "Partinizden bazı isimlerin yeni pati kurma hazırlığı içinde olduğu iddiası var. Sizin de milletvekilleri Doğruluk payı var mıdır?" sorusuna, şöyle yanıt verdi:

Şu anda benim partimin içerisindeki muvazzaf milletvekili arkadaşlarımın içinde böyle bir durum söz konusu değil. Ama partimle hiçbir ilişkisi olmayanların bu tür bir çalışması varsa o da ayrı bir konu. Onları da sizlerden duyuyoruz. Başkalarından duyuyoruz. Bu güne kadar buna benzer olayları biz geçmişte çok yaşadık. Hatta grup kuracak şekilde milletvekili sayısıyla aramızdan ayrılanlar oldu. Ama şimdi tarih oldular. Hiç kimse onları hatırlamıyor bile. Bundan sonra yine başkaları aynı şekilde ayrıldılar.Onlar da tarih oldular. Sonra bir başkası. Onlar da tarih oldu. Onun için her siyasi partinin bunlar maalesef yaşam süreci içerisinde olan hadiselerdir. Biz yola çıktığımız arkadaşlarımızı hep yoldaş olarak gördük ama maalesef yoldaş olmaktan çıkıp çok daha farklı istikamete gidenler oldu. Bunlar bir dava anlayışının dışında olanlardır. Onun için bunları çok da fazla dert edinmiyoruz. Bizimle burada beraber yürüyen arkadaşlarımız bizim yoldaşımız, dava arkadaşımızdır. Olmayanlar da kendi yollarına giderler.

Öte yandan Erdoğan iki kişinin yaşamını yitirdiği Reyhanlı'daki saldırıya ilişkin olarak da açıklamada bulundu. "Suriyeli 3 kişi ama aracın içerisinde bomba olduğu belli. Onun patlaması neticesinde üç kişi ölmüş. Şu anda incelemeler yapılıyor" diyen Erdoğan, "Kimlik tespitleri yapılmış. Bunun gerisinde ne vardır ne yoktur arkadaşlarımız çalışmalarını yapıyorlar. Kısa zamanda onun da neticesi çıkacaktır. Şu anki tespitler, terörle bir bağlantısı olabilir istikametinde" diye konuştu.