Erdoğan’dan Yunanistan’a kritik çağrı

Erdoğan’dan Yunanistan’a kritik çağrı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen ‘Türkiye'nin Kahraman Kadınları' Programı’nda konuştu.

Erdoğan, Yunanistan ile yaşanan mülteci krizine de değindi. Erdoğan, Yunanistan’a çağrıda bulunarak kapılarını açması gerektiğini dile getirdi.

“KAPILARINI AÇ, GİTSİNLER DİĞER AVRUPA ÜLKELERİNE”

“Ey Yunanistan bu insanlar sende kalmayacak. Senden gelip geçecek, Avrupa’nın bir başka ülkesine gidecek. Ey Yunanistan sana sesleniyorum sen de kapılarını aç, gitsinler Avrupa'nın diğer ülkelerine” şeklinde konuşan Erdoğan sözlerine şöyle devam etti:

“BATININ YÜREĞİ YANIYOR MU?”

“İnsanın maalesef zalim bir tarafı olduğunu kabul etmek gerekir. Bugün de insanın insana yaptığı ve tasvibi mümkün olmayan zulümlere şahit oluyoruz. Her krizin en ağır faturasını çocuklarla beraber kadınlar ödüyor. İnsanlık buna karşı sessiz kalıyor. Avrupa'ya gitmek için sınıra yığılan mülteciler arasında en çok sıkıntıyı kadınlar ve çocuklar çekiyor. Yunan askerleri o botları şişleyerek Ege’nin dalgalarına onları bırakırken, anneler ve çocukları ölüm kalım mücadelesi orada vermiyor mu? Batının bütün bunlar karşısında yüreği yanıyor mu? Hayır. Sesi çıkıyor mu? Hayır. Bu tablo karşısında kalbi titremeyenin insanlığından şüphe etmek gerekir. Ben şüphe ediyorum. Suriye'de 9 yıldır süren insani krizde hayatını kaybeden 1 milyon insandan önemli bir bölümü kadın ve çocuk olduğu halde, maalesef hiçbir ülkenin bu konuda hassasiyeti yok. Sadece laf laf laf…”