Erdoğan'ın 15 Temmuz konuşması sırasında protesto

Erdoğan'ın 15 Temmuz konuşması sırasında protesto

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, Atatürk Havalimanı'ndaki 15 Temmuz konuşmasında CHP lideri Kılıçdaroğlu'na yüklenince, Kocaeli’de demokrasi nöbetine katılan CHP’li İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, CHP’liler ve İYİ Partililer alanı terk etti...

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Atatürk Havalimanı'ndaki 15 Temmuz konuşmasında CHP lideri Kılıçdaroğlu'na yüklenince, Kocaeli’de demokrasi nöbetine katılan CHP’li İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, CHP’liler ve İYİ Partililer alanı terk etti.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü için Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edilen program çerçevesinde demokrasi nöbeti tutuldu. Nöbete katılanlar arasında İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, İYİ Parti Kocaeli İl Başkanı Şanbaz Yıldız, CHP İzmit İlçe Başkanı Hakan Çakar, İYİ Parti İzmit İlçe Başkanı Pelin Coştur Filiz ve parti yöneticileri de vardı. Programda Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşması dev ekrandan verildi.

Sözlerine CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na yüklenerek başlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “O gece burası iki anı tespit etti. Bunlardan bir tanesi saat 23.15 civarı ve tankların arasından Sayın Bay Kemal gelip Bakırköy’e geçti. Bakırköy Belediyesine kendi ifadesiyle ‘Gidebilecek bir otel bulamadığım için oraya gittim’ dedi. 01.15 ve biz de yine buraya indik. Eşim, kızım, torunlarım ve damadımla beraber buraya indik. Burada kim vardı? Burada millet vardı. Beraberce buradan üzerimizden geçen F-16’lar, helikopterler vardı ve onlar mermilerini yağdırıyordu” diye konuştu.

15 Temmuz konuşmasında muhalefete yüklenen Cumhurbaşkanı Erdoğan’a tepki olarak Kocaeli’deki törene katılan CHP ve İYİ Partililer alanı terk etti. İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet de alandan ayrıldı.

CHP VE AKP İZMİT İLÇE BAŞKANLARI YAN YANA İZLİYORDU
Haber2000’in haberine göre Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözlerinin en büyük etkisi ise AKP İzmit İlçe Başkanı Ali Güney üzerinde oldu. Erdoğan'ın CHP ile ilgili sözleri, CHP İzmit İlçe Başkanı Hakan Çakar’la yan yana oturan AKP İzmit İlçe Başkanı Ali Güney'i zor durumda bıraktı. CHP'liler alanı terk ederken Hakan Çakar'la tokalaşan Ali Güney programı kaldığı yerden takip etti.

KUCAKLAYICI OLMASI LAZIMDI
İYİ Parti İl Başkanı Şanbaz Yıldız, “Bugün Milli Birlik Günü, bugün kucaklayıcı olması lazımdı” dedi.

CHP'li İzmit Belediyesi demokrasi nöbeti için AKP'li Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'ne destek verdi, Milli İrade Meydanı'na büyük bir stant kurarak vatandaşlara ücretsiz çorba dağıttırdı.

İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet de sosyal medyadan şu açıklamayı yaptı:

Erdoğan'ın 15 Temmuz konuşması sırasında protesto