Erdoğan’ın 'Ananı da al git' dediği çiftçiye yine polis ablukası

Erdoğan’ın 'Ananı da al git' dediği çiftçiye yine polis ablukası

11 Şubat 2006’da, Başbakanlık yaptığı dönemde Mersin’e gelen AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a, “Bu çiftçinin hali ne olacak? Anamız ağladı?” diye feryat eden ve "Ananı da al git" tepkisiyle karşılaşan çiftçi Mustafa Kemal Öncel, yıllardır yaşanan polis ablukasının Erdoğan'ın miting için kente geldiği pazar günü yeniden tekrarlandığını öne sürdü.

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile yaşadığı tartışma nedeniyle uzun süre gündemde kalan Mersinli çiftçi Mustafa Kemal Öncel, son olarak pazar günü polis ablukasına alındığını söyledi. Öncel, “Tayyip bey Mersin’e ne zaman gelse, hayatım zehir oluyor. Ya gözaltı, ya da polis ablukası, artık yeter” diyerek isyan etti. 

'YAYLAYA GİDERKEN POLİS ARADI'

Sözcü'den Ali Ekber Şen'in haberine göre, Erdoğan'ın pazar günü katıldığı Mersin mitinginin sabahında eşi ile birlikte evden çıktığını belirten Öncel, “Sabah hanımla kar almak için yaylalara gitmek üzere evden çıktık. Eski devlet hastanesi önüne geldiğimiz sırada bir petrolden akaryakıt almak üzere durdum. Aracıma binip hareket etmek üzereyken, Güvenlik Şube'den ismini vererek arayan bir polis memuru, ‘Kemal bey neredesiniz? Sizinle bugün beraberiz, bize öyle söylendi’ dedi. Bu durum canımızı çok sıktı. Defalarca söz verdiğim halde adam yerine konulmamam, beni çok üzdü. Eşimin yanında dakikalarca telefonla yerimin tespitine gidildi. Nereye gideceğimi sordular. Ne yapacağımı sordular. İki dakika sonra da başka bir polis aradı, o da aynı şekilde yerimi sorup yanıma gelmek istediklerini söyledi. ‘Bana nereye gidersen beraber gidelim' dedi. Kısa bir süre sonra da yine güvenlik şubeden bir başka memur aradı. O da, aynı şekilde yerimi ve nerede olduğumu sordu. Sanki potansiyel suçluymuşum gibi beni böyle kontrol altında tutmaları beni çok yaralıyor. Bu abluka sonucu kimyam sinir sistemim bozuldu. Eşimle birlikte Arslanköy'e kaçıp, geç saatlerde Mersin'e döndük” şeklinde konuştu.