Erdoğan,"Sorunu çözün" dedi

Erdoğan,"Sorunu çözün" dedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul'un su ihtiyacını 2071 yılına kadar karşılayacağı belirtilen Melen barajının zeminindeki çatlakların onarılması konusunda ilgili bakanlarla bir araya gelerek talimatını verdi

ATILACAK ADIMLAR İÇİN DÜĞMEYE BASILDI
Erdoğan, konuyla ilgili bakan ve bürokratlara problemin çözülmesi ve bu konuda tecrübeli isimlerden destek alınması talimatını verdi. Erdoğan'ın bu girişiminden sonra Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü'nün (DSİ) bağlı olduğu Tarım ve Orman Bakanlığı Melen barajı konusunda atılacak adımlar için düğmeye bastı.

2024 YILINDA DEVREYE GİRECEK
Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, geçtiğimiz günlerde ilgili bürokratlar ve büyük baraj projelerinde çalışan uzman mühendislerin de katıldığı bir toplantı yaptı. Melen barajı zemininde oluşan çatlakların neden kaynaklandığı ve alınacak önlemlerin masaya yatırıldığı bu toplantılarda, Melen barajındaki çatlakların zemine enjekte edilecek betonla doldurulması önerisi gündeme geldi. Zemin çatlağı probleminin giderilmesi ile barajın bu bölümünün 2024 yılında devreye girebileceği bilgisi verildi.

EK ÖDENEK SAĞLANDI
Melen projesi ile ilgili ödenek sıkıntısının da giderileceği belirtilirken, Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığının ihtiyaç duyulan ödeneğe onay verdiği öğrenildi. Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli de, bakanlığının 2020 bütçesinin Meclis'teki görüşmeleri sırasında milletvekillerinin soruları üzerine, "Melen'de (baraj) ufak bir teknik problem olduğu doğrudur. Bunun da gereğini yapacağız. Cumhurbaşkanlığı Strateji Ofisi bunu imzaladı." açıklamasını yapmıştı.