Erken seçim kararı en çok onları etkiledi

Erken seçim kararı en çok onları etkiledi

Hükümet partisi AKP ile ittifak ortağı MHP tarafından alınan erken seçim kararı 'mağduriyetlere' de sebep oldu. 2019 yılında yapılması beklenen seçimin 24 Haziran'a alınmasıyla sadece siyasi partilerin değil, vatandaşların da tüm planları alt üst oldu.

2019 yılının Kasım ayında yapılması beklenen genel seçim MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin talebi ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın onanıyla 24 Haziran 2018’e çekildi. Yaklaşık 20 ay sonra yapılması konuşulan seçimin 2 ay sonraya alınmasıyla vatandaşların yapmayı planladığı tüm etkinlik planları da alt üst oldu.
Mezuniyet balolarından, nikah işlemlerine kadar aylar öncesinden planlanan birçok etkinlik ya başka bir tarihe ertelenmeye ya da iptal edilmeye başlandı. Bu durum hem organizasyon sahiplerinin planlarının değişmesine sebep oldu, hem de mekan sahiplerini zor durumda bıraktı.

Konuyla ilgili Sözcü’ye konuşan firma yetkilileri erken seçim kararının hayatın olağan akışına olan etkisini şu sözlerle anlattılar;

Çubuklu Hayal Kahvesi organizatörü Derya Hanım: ”Dün akşamdan beri birçok veliden ve öğrenciden mezuniyet partisinin iptali için mesaj alıyorum. Bunun yanı sıra muhtemelen düğünlerde de iptaller ve ertelemeler olacak. Bu durum maddi olarak bizi ciddi derecede etkileyecek.”

“MEKAN SAHİPLERİ BÜYÜK SIKINTI İÇİNDE”

Organizatörü Melisa Kayahan: ”Bizim mekanımızda 3 bahçe var ve aynı gün 3 düğün yapabiliyoruz. Şu anda 3 düğünümüz de başka tarihlere ertelendi. Seçimin olacağı hafta gündüz düzenlenmesi planlanan kurumsal etkinliklerimiz vardı onlar ise seçimin 2.turunun olup olmayacağı belli olmadığı için iptal edildi. Zaten bu yaz düğün yapılacak çok az tarih var. Haziran’ın ilk iki haftası Ramazan ve Ramazan bayramı dolayısıyla boş geçecek. Şimdi bir de seçim var ve bunun ne kadar süreceği belli değil. 15 Temmuz’da Pazar gününe geliyor. Bu durumda ne yapacağız gerçekten bilemiyorum bu yaz hem evlenmek isteyen vatandaşlar hem de mekan sahipleri büyük bir sıkıntı içinde.”

“İPTALLER BAŞLADI”

Kadıköy Belediyesi’nden bir yetkili: ”Şu anda 23-24 Haziran tarihleri arasında yapılması planlanan 33 nikahımız vardı. Ancak dünden beri 33 nikahın 15’i birer hafta ertelendi. Birçok belediye şu an bu durumla uğraşıyor.”

“İNSANLARI OY VERMEKTEN MAHRUM EDEMEYİZ”

Gizem Vurgun: ”Bizim düğünümüz 23 Haziran’da Mersin’de olacaktı. 100 kişilik bir düğün olacağı için mecbur iptal etmek zorundayız. Sonuç olarak 100 kişiyi oy verme hakkından mahrum edemeyiz.Bütün planlarımızı bir anda alt üst etti.”

“KAFAMIZ KARIŞTI…”

İmam Bakır Ercanlar: ”Şu an ne yapacağımızı bilmiyoruz. Urfa’da yaklaşık 200 kişilik bir düğün yapacaktık. Mekan mı düğünü iptal eder, yoksa yasaklamalardan dolayı biz mi iptal etmek zorundayız hiçbir fikrim yok. Kafamız karman çorman bir halde beklemedeyiz.”