Erzurum'da ayı saldırısı: 1 kişi hayatını kaybetti

Erzurum'da ayı saldırısı: 1 kişi hayatını kaybetti

Erzurum'da 2 çocuk babası Mustafa Öneş evinin bahçesinde ayı saldırısına uğradı. Ağır yaralanan Öneş kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

Bugün sabah saatlerinde, Uzundere’nin Ulubağ Mahallesi’nde meydana geldi. Kahvaltı için evinin bahçesine çıkan evli ve 2 çocuk babası olan Mustafa Öneş, ayının saldırısına uğradı. Öneş’in çığlıklarını duyan eşi Gülsün Öneş bahçeye çıktı ve bağırıp komşulardan yardım istedi. Bir süre sonra kaçan ayı, aynı saatlerde yakınlarda ceviz toplamaya giden Ayşe- Murat Yıldız çiftine de saldırdı. Ayının pençe attığı Murat Yıldız’a Murat Yıldız savrulurken, Ayşe Yıldız ayıya taşla vurmaya başladı ve hayvanın sağ kolunu ısırmasıyla yaralandı.

Evinin bahçesinde saldırıya uğrayan Mustafa Öneş'e olay yerine gelen sağlık ekipleri tarafından ilk müdahale yapıldıktan sonra Erzurum Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı.Ağır yaralanan Öneş hastanede hayatını kaybetti.

Gülsün Öneş, “Kahvaltı yapacaktım. Eşim bahçeye çıktı. Bende mutfaktan bir şeyler getirecektim. Bağırışlar üzerine dışarı çıktım. Ayının eşime saldırdığını görünce komşulardan yardım istedim. Ayı eşimi bırakıp kaçmaya başladı” dedi.

'TAŞLA VURMAYA BAŞLADIM'
Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılan Ayşe- Murat Yıldız, Yakutiye Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. Ayşe Yıldız yaptığı açıklamada, “Eşimle ceviz toplamaya gidiyorduk. Ben önde eşim arkadan geliyordu. Ayı ona saldırdı, altına aldı parçalıyordu. Ben ayıyı tutup çektim. Baktım olmuyor taşla vurmaya başladım. Eşimi bırakıp kolumdan ısırdı ve gitti” ifadelerine yer verdi.