Esad AKP'yi karıştırdı

Esad AKP'yi karıştırdı

Afrin'deki operasyonun başarıya ulaşması için Esad ile görüşülmesi gerektiğini düşünenler ile görüşülmesin diyenler AKP'de fikir ayrılığına düştü. AKP Milletvekili Mehmet Metiner, “Esed’in masası mı, maşaları mı? Ayak oyunlarıyla mesaj mı?” başlıklı yazısında “Şimdi bu Esed’i içimizden birileri ısrarla Türkiye’ye dayatmaya çalışıyor” dedi

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Afrin’e yönelik başlattığı Zeytin Dalı Harekatı, siyasette bir tartışmayı yeniden alevlendirdi.

Operasyonu destekleyen siyasi yapılar, operasyonun başarıya ulaşması için Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’la görüşülmesi gerektiğini söylediler.

Bu öneriye AKP Milletvekili Selçuk Özdağ’dan destek geldi. Özdağ katıldığı televizyon programında Esad’la görüşülmenin değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ise "Olağanüstü şartlar gerektirdiğinde Şam'la belli temaslar kurulabilir" dedi. AKP içinde ise Esad’la görüşülmesin diyenlerin sayısı oldukça fazla.

"TÜRKİYE'NİN ÖZGÜVENİNİ YIKMAYA ÇALIŞIYORLAR"

AKP Milletvekili Mehmet Metiner, Star gazetesindeki köşesinde bu tartışmaya dahil oldu. Metiner “Esed’in masası mı, maşaları mı? Ayak oyunlarıyla mesaj mı?” başlıklı yazısında “Şimdi bu Esed’i içimizden birileri ısrarla Türkiye’ye dayatmaya çalışıyor” dedi. 

Metiner yazısını şöyle sürdürdü:

“’Esedçi lobi’ veya ‘Esed’in maşaları’ Afrin operasyonuyla birlikte sahaya çok süratli girdi.

Bir yanda Erdoğan liderliğindeki Türkiye’yi Esed’le masaya oturtmaya çalışıyor, öbür yanda askeri ve diplomatik gücünü tüm dünyaya gösteren Türkiye’nin özgüvenini yıkmaya çalışıyorlar.

‘Esedsiz olmaz!’ çığırtkanlığı yapanların başında pek tabii Kılıçdaroğlu CHP’si geliyor.

Türkiye’nin son derece başarılı bir diplomatik atakla Esed’i ayakta tutan Rusya ve İran ile geliştirdiği işbirliğine dayalı denklem, askeri alanda da başarılı bir biçimde sahaya yansımış iken Baasçı lobinin ‘Esed’le masaya oturmadan olmaz!’ diye tutturması tesadüfi değildir.

Bunun nasıl bir ideolojik ve siyasi yoldaşlık ilişkisi olduğuna değinmeyeceğim. Zira malumun ilanı olur bu.”

“İÇİMDEKİ KİMİ DOSTLARIMIZADIR…”

Metiner, parti içindeki tartışmaya şöyle değindi:

“Benim asıl kırgınlığım bu ‘Baasçı lobi’ye değil; onların tezlerini farklı cümlelerle ve güya farklı hissiyatla bizim mahalleye taşıyan içimizdeki kimi dostlarımızadır.

Bu dayatmacı söylem üzerinden Erdoğan liderliğindeki Türkiye’ye ve doğrudan Erdoğan liderliğindeki AK Parti anlayışına ve hissiyatına nasıl bir tuzak kurulduğunu fark edemeyenlerin “yüksek siyaset” pozlarıyla akıl vermeleri ayrıca üzüntü vericidir.

Liderimizin/Cumhurbaşkanı’mızın bu konudaki görüşü hiçbir kafa karışıklığına mahal bırakmayacak kadar açık ve kesin iken, hiçbir AK Parti’linin başka bir görüş serdederek surlarımızda gedik açmaya çalışanlara malzeme vermemesi gerekiyor.”

“ŞAMAR GİBİ SAVUNANLARIN SURATINA İNDİRİR”

Metiner, yazısında ayrıca “Her AK davanın neferi, lideri tarafından ortaya konulan bu son derece haklı, ilkeli, ahlaklı ve gerçekçi görüşü aslanlar gibi savunur ve Esed maşalarının dayatmalarındaki ilkesizliği ve ahlaksızlığı da bir şamar gibi savunanların suratına indirir” ifadelerini kullandı.