Eski CHP'li vekilden Kılıçdaroğlu'na: Havaalanı işçileri için bir sözünüz olacak mı?

Eski CHP'li vekilden Kılıçdaroğlu'na: Havaalanı işçileri için bir sözünüz olacak mı?

Eski CHP milletvekili Melda Onur, sosyal medyadan yaptığı paylaşımla yeni havalimanı şantiyesinde çok sayıda işçinin gözaltına alınmasını gündeme getirerek, CHP Lideri Kılıçdaroğlu’na, ‘Yeni bir eylem planı var mı partimizin?’ sorusunu yöneltti. İşçilere destek eylemi sırasında aynı bölgede basketbol oynayan ve sosyal medyadan paylaşan CHP’li Erdoğdu ise bu paylaşımı sayfasından kaldırdı.

Eski CHP milletvekili Melda Onur, sosyal medyadan paylaştığı mesajda CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na "Havaalanı işçileri ile ilgili bir sözünüz olacak mı? Ya da bir eylem planı var mı partimizin? 900 gözaltıdan bahsediliyor, sadece Kadıköy Rıhtım karakolunda 3 çocuğun tutulduğunu biliyoruz. Durum çok ağır” diye sordu.

Dün, işçilere destek eylemi için bir grup Kadıköy’de eylem yapmıştı. En az 27 kişinin gözaltına alındığı eylem sırasında CHP Genel Başkan Yardımcısı Aykut Erdoğdu’nun aynı bölgede basketbol oynaması ve bunu sosyal medyadan paylaşması tepki çekmişti. Erdoğdu, bu paylaşımı daha sonra sayfasından kaldırdı.

Twitter’daki eleştiriler üzerine CHP’nin bir diğer genel başkanı Veli Ağbaba, CHP’nin işçilerin yanında olduğuna dair bir mesaj paylaşmıştı. O mesaj şöyleydi:

"CHP dün olduğu gibi bugün de emeğin ve emekçinin yanında. 3.Havalimanında insanca yaşam koşulları isteyen, direnen, mücadele eden, gözaltına alınan işçilerin yanındayız.”

Ancak CHP’li bir vekilin bölgeye gitmediği ifade ediliyor.