Eski muhtardan yeni muhtara şok

Eski muhtardan yeni muhtara şok

Antalya’nın Konyaaltı İlçesi Gürsu Mahallesi’ne muhtar seçilen Özlem Saday, mazbatasını almasına rağmen koltuğuna bir türlü oturamadı.

Aliseydi Karagöz | Antalya 

1994 yılında Antalya Konyaaltı İlçesi Gürsu Mahallesi’ne muhtar olan ve beş dönemdir aynı görevi yürüten Esma Yıldız, geçtiğimiz 31 Mart Mahalli İdareler seçiminde yeniden aday oldu, fakat seçimi kazanamadı.

Seçimi kendisi gibi kadın aday olan Özlem Saday aldı. Saday, mazbatasını ve kaymakamlıktan aldığı görev yazısı ile birlikte büyük bir sevinçle muhtarlığın yolunu tuttu. Yeni muhtar Saday, mührü almak için gittiği muhtarlıkta hayatının şokunu yaşadı.

İÇERİYE ALINMADI
Eski muhtar Esma Yıldız, muhtarlık binasının camını ve çerçevesini kendisinin yaptırdığını söyleyerek yeni muhtar Özlem Saday'ı içeriye almadı. Sokakta kalan çiçeği burnunda yeni muhtar Özlem Saday, bunun üzerine durumu polise bildirdi.

Polisin olay yerine gelmesi ve yaptığı girişimlerden bir sonuç alamayan Saday, bu kez muhtarlık evinin mülkiyetinin Antalya Konyaaltı Belediyesi'nde olması nedeni ile durumu belediye yetkililerine iletti. Saday, şimdi belediyeden gelecek iyi haberi bekliyor.

SOKAKTA KALDI
Resmi işlemleri sokakta yapmak zorunda kaldığını ifade eden  Saday, Yurt'a yaptığı açıklamada hayatında böyle bir rezillik görmediğini söyledi.

Saday'ın açıklaması şöyle:

“31 Mart 2019 Mahalli İdareler Seçimlerinde Muhtar seçildim. Mazbatamızı ve kaymakamlıktan aldığım görev bildirim yazım ile birlikte, muhtar evini teslim almak için gittim. Muhtar evi, eski muhtar tarafından bana teslim edilmedi. İçeriye bile alınmadık. Çok çirkin muameleyle karşı karşıya kaldık. Pencere pervazına sarılıp “Burası benim” diye bağırdı. Polisin uyarılarını bile hiçe sayan cehaleti şaşkınlıkla izledim.

'VATANDAŞI MAĞDUR ETMEYECEĞİM...'
Hayatımda böyle bir rezillik görmedim. Bugün gördüklerimi emin olun hiç unutmayacağım. Kamu kurumuna ait hiçbir yer, tas dahi konulsa kamuya aittir. Şahsa değildir. Orası kimsenin tapulu malı değildir. Bunu ben değil yasalar söylüyor. Bu tavır karşısında hiçbir demirbaş eşyası tarafımca teslim alınmamıştır. İçeriye giremediğimiz içinde sokakta vatandaşın evraklarını posta memurlarından alıp gelen vatandaşlara iletmek zorunda kaldık. Şimdi belediyeden gelecek iyi haberi bekliyoruz. Belediyeden karar gelene kadarda hiç kimsenin şüphesi olmasın, gerekirse gelen evrakları ev ev dağıtacağım ama vatandaşı asla mağdur etmeyeceğim.”