Eski vekil: AK Parti talihsiz bir sürece girdi

Eski vekil: AK Parti talihsiz bir sürece girdi

AKP eski Milletvekili Mehmet Ocaktan, AKP için talihsiz bir sürecin başladığını ve bu sürecin geri döndürülemeyeceğini yazdı

2002’den önce AKP destek veren nadir gazetelerden olan Yenişafak’ın eski Genel Yayın Yönetmeni ve AKP eski Bursa Milletvekili Mehmet Ocaktan, “AK Parti adına talihsiz bir süreç başladı” tespitinde bulundu. Karar gazetesindeki yazısına ‘Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi’ eleştirisi ile başlayan Ocaktan,

“Türkiye’de yeni dönemin bir bakıma miladı olan Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemiyle birlikte siyasetin genlerinde derin bir tahribat yaşanıyor. Yeni sistemin ürettiği yapısal sorunlar yüzünden, ülkede olup biten hiçbir şey gereği gibi tartışılamıyor ve her sorun halının altına süpürülerek erteleniyor. Çünkü yönetim mekanizmaları tek elde toplandığı için doğal olarak siyaset de devre dışı kalmış durumda” diye yazdı.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve parti kurma hazırlığındaki eski Başbakan Ahmet Davutoğlu arasında “şehir üniversiteleri” ve ardından gelen “mal beyanı” tartışmalarına değinen Ocaktan yazısını şöyle bitirdi:

“Maalesef bu tartışma AK Parti adına talihsiz bir sürecin başlangıcı olmuştur. Ama artık ok yaydan çıkmıştır, bundan sonra AK Parti istese de bu süreci geri döndürmesi pek mümkün olmayacaktır.

Ama her şeye rağmen bu tartışmaların, Türkiye siyasetinin geleceği açısından hayırlı sonuçları da olabilir. Muhtemelen AK Parti bütün cumhurbaşkanlarının, başbakanların, bakanların mal varlıklarındaki artışın araştırılması talebini pek fazla ciddiye almayacaktır, ama bu talep bundan sonra Demokles’in kılıcı gibi hep yukarıda duracaktır. Yani bütün Türkiye bu meseleyi tartışmaya devam edecektir.

İşte tam da bu yüzden, Türkiye’de siyasetin normalleşme süreci başlayabilir. Zira bundan sonra, denetlenebilir, şeffaf ve hesap verilebilir bir yönetim anlayışı toplumda giderek daha da güçlü bir şekilde dillendirilmeye başlanacaktır.

Umarım bu, ülke için hayırlı sonuçlara vesile olur.”