Eskinin hızlı solcusu şimdi Viyana Büyükelçisi oldu

Eskinin hızlı solcusu şimdi Viyana Büyükelçisi oldu

1998-2004 arasında Almanya Yeşiller Partisi ve Sosyal Demokrat Parti’den Avrupa Parlamentosu milletvekili olan Ozan Ceyhun Türkiye’nin Viyana Büyükelçiliği’ne atandı.

7 Haziran seçimlerinde ve daha sonra 1 Kasım’da, aday olduğu Ak Parti’den vekil seçilemeyen ve bir dönem Mustafa Sarıgül’ün sonrasında ise; önce Egemen Bağış’ın, daha sonra da Mevlüt Çavuşoğlu’nun danışmanlığını yapan Ozan Ceyhun’un ataması sürpriz olmadı.

Ceyhun, AK Parti’ye yakın Daily Sabah gazetesinde köşe yazarlığı da yapıyordu. Ceyhun’un 2018’de İstanbul’da yapılan düğününe Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan da katılmıştı.

Ceyhun’un Viyana Büyükelçiliği’ne atanmasına ilişkin Cumhurbaşkanı kararı, Resmi Gazete’nin dünkü sayısında yayımlandı.

ESKİ VEKİLLER, DANIŞMANLAR ARTIK BÜYÜKELÇİ

Dışişleri Bakanlığı’nda ‘istisnai’ olarak yapılan bakanlık dışından büyükelçi atamaları, son dönemde özellikle Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın danışmanları ve eski AKP milletvekilleri arasından yapılan atamalarla daha önce görülmemiş ölçüde arttı.

Halihazırda eski AB Bakanı Egemen Bağış, Prag; Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘manevi kızı’ olarak nitelendirilen eski Brüksel Bölge Parlamentosu milletvekili Mahinur Özdemir, Cezayir; eski AKP’li vekil Şaban Dişli, Lahey; Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eski danışmanı ve eski AKP’li vekil Emin Önen, Pekin; Erdoğan’ın eski danışmanı ve eski Aile Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya’nın kardeşi Ayşe Hilal Sayan Koytak, Kuveyt; eski AKP’li vekil Murat Mercan, Tokyo; eski AKP’li vekil Fazilet Dağcı Çığlık, Lüksemburg; 1999 seçimlerinden sonra Meclis’te yaşanan yemin krizinin odağındaki isim Merve Kavakçı, Kuala Lumpur; Erdoğan’ın eski basın danışmanı Lütfullah Göktaş da Vatikan Büyükelçisi olarak görev yapıyor.