Fahrettin Altun'dan Sosyal Medya düzenlemesi hakkında açıklama

Fahrettin Altun'dan Sosyal Medya düzenlemesi hakkında açıklama

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “sosyal medyanın düzene sokulması şart” sözleriyle ilgili açıklama yaparak, "Cumhurbaşkanımızın yaklaşımını baskıcı ve yasakçı bir kalıp içerisinde sunma çabaları beyhudedir" dedi.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “sosyal medyanın düzene sokulması şart” sözleriyle ilgili, "Yasaklara ve baskılara karşı yıllarca mücadele etmiş Sayın Cumhurbaşkanımızın bu yaklaşımını baskıcı ve yasakçı bir kalıp içerisinde sunma çabaları beyhudedir" dedi. 

Altun yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sosyal medyayla ilgili cümlelerinin başka yerlere çekildiğini belirterek, “Sayın Cumhurbaşkanımız da milletin birliği, bütünlüğü ve menfaati için söz konusu alanda hukuki düzenlemelerin ilgili organlarca yapılmasını vurgulamış ve uluslararası sosyal medya şirketlerinin tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de yükümlülüklerini yerine getirmesi gerektiğini bir kez daha hatırlatmıştır” dedi.

Altun, bazı sosyal medya hesaplarının vatandaşların haklarını gasp ettiğini savunarak şunları söyledi:

"Söz konusu sosyal medya platformları cinsel istismar, müstehcenlik, kumar, dolandırıcılık, suça teşvik, terör propagandası, hakaret gibi kanunlarımızın suç saydığı konularda vatandaşlarımızın haklarının korunmasına yönelik hiçbir katkı sunmamakta, aksine tüm uyarılarımıza rağmen bu suçların işlenmesine zemin teşkil etmektedir. Ayıca bu platformlar ülkemizde kontrolsüz şekilde kazanç elde etmekte, hiçbir vergi yükümlülüğüne tabi olmaksızın faaliyet göstermektedir."

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın gündeme getirdiği yeni düzenleme konusunun, hukuki devlet ilkesi esas alınarak yapılacağını belirten Altun, şöyle devam etti:

“Bahsedilen alanda kapsamlı bir hukuki düzenleme üzerinde çalışmalar devam etmekte, internet ile sosyal medya şirketlerinin ülkemizde bir an önce hukuki ve mali muhataplık tesis etmeleri için gerekli adımlar atılmaktadır.

Milletimize ve değerlerimize düşmanlıkta sınır tanımayan bazı kesimlerin, yasaklara ve baskılara karşı yıllarca mücadele etmiş Sayın Cumhurbaşkanımızın bu yaklaşımını baskıcı ve yasakçı bir kalıp içerisinde sunma çabaları beyhudedir. Türkiye’yi başka ülkelerle karşılaştıranların, kendi ülkesinin tarafında değil de iki yüzlü davranan sosyal medya şirketlerinin yanında durmalarına şaşırmadığımızı da belirtmek isteriz."