Faik Öztrak: 'CHP'nin içinde çete olmaz'

Faik Öztrak: 'CHP'nin içinde çete olmaz'

CHP Sözcüsü Faik Öztrak düzenlenen MYK Toplantısının ardından kameralar karşısına geçti. Öztrak basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

CHP Sözcüsü Faik Öztrak MYK Toplantısından sonra kameralar karşısına geçip açıklamlarda bulundu. 

Öztrak, Muharrem İnce ile ilgili disiplin süreci başlayacak mı sorusuna,  "bugün toplanan MYK'nin gündeminde olmadığını söyledim." yanıtını verdi.

CHP Sözcüsü Öztrak'ın açıklamaları ise şu şekilde:

'KUMAR MASASINDAYMIŞ GİBİ CUMHURBAŞKANLIĞINI ORTAYA KOYDU'

"Son günlerde bir kumpas senaryosu işleme kondu. Bu senaryonun sarayda yazıldığını görmek için saray medyasına bakmak yeter. Aynı metinler üzerinden devam eden çılgınlığı Barış Pınarı Harekatı'nda bile görmedik. Senaryo medyadaki bazı aktörler kullanılarak yapılıyor. Kumar masasında pey sürer gibi cumhurbaşkanlığı makamını ortaya koydu.

'BU KUMPASIN HEDEFİ CHP VE GENEL BAŞKANIDIR'

Medyadaki asılsız iddiaların ispatını uzak yakın hiçbir ilgisi olmayan genel başkanımızdan istedi. Genel başkanımız kumpasın kime yaradığını hangi amaçla yapıldığını anlattı. Hodri meydana hodri meydan dedi. Bu kumpas CHP'ye karşı yapılmıştır. Bu kumpasın hedefi CHP ve Genel Başkandır. Gören gözler için bu olaydan ibret alınacak ciddi dersler vardır. Biz kirli kumpası sükunetle genel hukuk ve parti hukuku içerisinde bozmaya kararlıyız.

'CHP RUHUNU ANLAMAYANLAR CHP'NİN İÇİNDE ÇETE ARARLAR'

Bu kumpasın iki amacı var milletin iş aş sorununu gizlemek ve milletin umudu haline gelen CHP'ye itibar suikastı yapmaktır. CHP ruhunu hiç anlamayanlar CHP içinde çete arama gafletine düşebilir. Kimse kendine siyasi rant devşirmeye çalışmamalıdır. Türkiye'nin gerçek gündeminde işsizlik sefalet ve canlarına kıyan ailelerimiz vardır. Kadına şiddet vardır, Katar ordusuna peşkeş çekilen tank palet fabrikası vardır.

'CHP İÇİNDE ÇETE OLMAZ'

Şimdi, Muharrem İnce'yle ilgili iddiaların gündeme gelmesinin üzerinden üç gün dahi geçmedi. Biz hiçbir arkadaşımızla ilgili açıklama yapmadık. Hiçbir arkadaşımızın böyle bir savunmaya ihtiyacı olduğunu düşünmüyoruz."

Öztrak, "Siz Sarayın kumpasından bahsediyorsunuz, İnce CHP içindeki çete diyor. Ortada bir kafa karışıklığı var" diyen gazeteciye de şu yanıtı verdi:

"Burada bir kafa karışıklığı yok. Birileri çıkıp, şunu çok açıkça ileteyim çeteyle ilgili ben konuşmamda yeterince açık konuştum. CHP içinde çete olmaz."