Faruk Demir: 'Ardahan sürgün yeri değildir'

Faruk Demir: 'Ardahan sürgün yeri değildir'

Ardahan Belediye Başkanı Faruk Demir yandaş medyada CHP'li Yalova ve Ardahan Belediyelerinin hedef alınmasına ilişkin konuştu. 

Yalova Belediyesi'nden Ardahan Belediyesi'ne göreve gönderilen Mustafa Özkaynar isimli belediye çalışanının ve iktidar medyasının saldırılarına yanıt veren Demir, Ardahan’ın sürgün yeri olarak gösterilmesine tepki gösterdi. 

DİDİM'DEN GELEN NİYE SÜRGÜN DEMİYOR? 

Sabah'ın Yalova Belediyesi çalışanı Mustafa Özkaynar sürgün edildi haberine somut örneklerle yanıt veren Demir, "Ardahan sürgün yeri değil, ödül yeridir" diyerek Didim Belediyesi'nden geçici görevle Ardahan’a gelen Başak Kamacı Budak'ı örnek gösterdi. 

Ardahan Belediyesi Genel Koordinatörü Başak Kamacı Budak'ın, Plan Proje Müdürlüğü olmayan Ardahan'da bu eksiği de tamamladığını belirten Demir, "Başak arkadaşımız Ardahan’a geldiği için gayet mutlu, hiç de sürgünde gibi değil. Buradan giden arkadaşlarımız giderken üzülüyorlar" ifadelerini kullandı. 

Demir, 23.12.2019 tarihli Sabah Gazetesinin “Yalova’dan Ardahan’a Sürgün Rekoru” başlıklı manşetine ilişkin basın açıklaması düzenledi.

Sabah gazetesinde “Yalova’dan Ardahan’a sürgün rekoru” başlığı ile Yalova Belediyesi'nde İç Denetim Koordinatörü olan Mustafa Özkaynar, CHP'li Başkan Vefa Salman tarafından bin 422 kilometre uzaklıktaki Ardahan Belediyesi'ne sürgün edildi haberi yer aldı.

Ardahan’ın sürgün yeri olarak gösterilmesine tepki gösteren Ardahan Belediye Başkanı Faruk Demir, “Ardahan sürgün yeri değil, ödül yeridir. Burası Serhat şehridir. Herkes ölmeden bir defa Ardahan’ı görsün. Desen ki evet bir cennet varmış”

Sabah gazetesinde “Yalova’dan Ardahan’a sürgün rekoru” diye bir haberin tüm Türkiye’ye yayıldığını belirten Başkan Demir, “Biz burada sürgünde değiliz, tüm Ardahanlılar olarak burada olmaktan çok mutluyuz. Ardahan’a gelenlerde çok mutlu. Mesela ilimize Valiler, Emniyet Müdürleri, Tugay Komutanları, Rektörler gelir hiç biri burayı sürgün yeri olarak görmediler. Biz Ardahan’da sürgün değil, onurlu bir yaşam sürdürüyoruz. Sağlık örgütü tarafından tıpkı insanları gibi havası en temiz ili Ardahan seçildi. Zaman zaman teknik personel eksikliklerimiz olur, bizlerde tanıdığımız belediyelerden şu kalemde bir personele ihtiyacımız var isteğinde bulunuruz. Yıllar boyu uygarlıkların beşiği olmuş Anadolu’da bağımsızlık savaşını ilk yakan Ardahan’dır. Mustafa Kemal Atatürk’ün Kuvayi Milliyesinden önce Ardahanlı bizim dedelerimiz, ecdadımız Ardahan kongresini bütün kongrelerden önce Ardahan’da bizim dedelerimiz ne olacak bu memleketin hali 43 yıl Rus esareti altında kalmış diye iki defa kongre yapmış. Daha sonra bu toprakları başkalarına yurt yapmamak için Cenubi Garbi Kafkas adı altında da bir Cumhuriyet kurmuşuz. Büyük devrim olan Mustafa Kemal Atatürk’ün hareketine katılıp Anadolu’nun yeniden yurt olması için savaş vermiş bir milletiz. Bu çerçevede bu haberin gerçeği yansıtmadığını, buraya gelecek olan İç Denetim Koordinatörü Mustafa Özkaynar arkadaşımız hiç korkmasın buraya gelmek için. Yanı başımızda bulunan Doğu Ekspresinde insanlarımız yer bulamıyor. Herkes buraya gelmek için can atıyor. Ardahan’a gelmek çok zor değil, burası işgal altında bir yer değil. Buraya gelmek mükâfattır.

"Eğer bu arkadaşımız buraya gelmeyi bu kadar zor görüyorsa eğer vay çalıştığı kuruma, devlete yaptığı hizmetin haline. İnsanlar günde üç ülkede ders veriyor, işini yapıyor sonra geri geliyor. Bu arkadaşımız Serhat kentimize gelmeyi bu kadar dert etmiş kendine. Siz 30 yıl devlete hizmet edip ben Ardahan’a nasıl gideceğim diye korkuyorsanız benimle iletişime geçsin, uçak biletini de biz verelim. Siz Ardahan’a nasıl geleceğinizi daha çözememişseniz vay halimize. Bizim Plan Proje Müdürlüğümüz yoktu, yeni kurduk. Fonlardan yararlanabilmemiz için, plan proje yapabilmemiz için Didim Didim Belediyesi’nde görevli 17 yıllık belediyeci Başak Kamacı Budak arkadaşımızı Ardahan’a getirdik. Başak Hanım Ardahan’a geldiği için gayet mutlu, hiç de sürgünde gibi değil. Buradan giden arkadaşlarımız giderken üzülüyorlar” dedi.