Faruk Demir'den Esenyurt Belediye Başkanı'na büyük tepki

Faruk Demir'den Esenyurt Belediye Başkanı'na büyük tepki

AKP'li Esenyurt Belediye Başkanı Ali Murat Alatepe'nin, ''Esenyurt'u kaybedersek İslam'ı kaybederiz'' sözlerine tepki gösteren, eski Ardahan milletvekili Faruk Demir, ''Esenyurt'un birlik ve beraberliğe en fazla ihtiyaç duyduğu bu günlerde halkı din ve inanç üzerinden bölmek, ötekileştirmek kamu adına görev yapan hiçbir kişinin haddi değildir'' dedi

 AKP'li Esenyurt Belediye Başkanı Ali Murat Alatepe, “Esenyurt'u kaybedersek Kudüs’ü kaybederiz, İslam’ı kaybederiz, Mekke’yi kaybederiz” demesi üzerine tepki gösteren Ardahan eski Milletvekili Faruk Demir, ''Esenyurt'un birlik ve beraberliğe en fazla ihtiyaç duyduğu bu günlerde halkı din ve inanç üzerinden bölmek, ötekileştirmek kamu adına görev yapan hiçbir kişinin haddi değildir'' dedi.

İşte Ali Murat Alatepe'nin konuşmasından satırbaşları:

Mevcut AKP'li atanmış Belediye Başkanı çok tehlikeli bir dil kullanmıştır. Cumhuriyet Savcıları bu açıklamayı incelemeli ve dava konusu yapmalılar.  

Toplumun ve Esenyurt'un birlik ve beraberliğe en fazla ihtiyaç duyduğu bu günlerde halkı din ve inanç üzerinden bölmek, ötekileştirmek kamu adına görev yapan hiçbir kişinin haddi olmamalı. Sormazlar mı insana; AKP Esenyurt'ta iktidarı kaybedince Haçlılar mı yönetecek? Bu nasıl bir yaklaşımdır?

Atatürk ve CHP işgalci İslam düşmanı Haçlılar'ı topraklarımızdan kovarken kim nerede duruyordu? Hükümet suçsuz yere görevden aldığı CHP'li Belediye Başkanlarını bırakıp bu tür toplumu inanç üzerinden ayrıştıran atama başkanları disipline etmeli.

Bizler hiçbir seçilmişin görevden alınması taraftarı değiliz. Ancak gerekli yasal kovuşturmanın bir an evvel başlatılması devlet olmanın bir zorunluluğudur.  

İslam coğrafyasında dinimiz en mükemmel şekliyle Atatürk'ün kurduğu Türkiye Cumhuriyeti'nde yaşatılmaktadır.  

Kafanızı kaldırıp Ortadoğu, İslam coğrafyası ve Müslüman ülkelere bir bakın.   

Oturduğunuz o koltukları gerçek devlet adamları en kısa sürede geri alacak bunu da bilin. 

Neden ülkemiz bir göçmen yurdu oldu. Çünkü Allah'ım diğer İslam ülkelerine bir Atatürk nasip etmemiş ki vatanlarını savunamadılar. Ve bize yani Türkiye Cumhuriyeti ne sığındılar.

Bu yüzden Esenyurt'un atanmış Belediye başkanı Ali Murat Alatepe'nin “Esenyurt'u kaybedersek Kudüs’ü kaybederiz, İslam’ı kaybederiz, Mekke’yi kaybederiz” sözleri kabul edilebilir değildir. Kendisini kınıyor ve en kısa zamanda Esenyurt halkından özür dilemesini bekliyorum.