Fatih Altaylı Yiğit Bulut'u ele aldı! 'Tükürdüklerini yalıyorlar'

Fatih Altaylı Yiğit Bulut'u ele aldı! 'Tükürdüklerini yalıyorlar'

Yiğit Bulut tartışmasını Habertürk yazarı Fatih Altaylı, isim vermeden ele aldı.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Politikaları Kurulu Üyesi Yiğit Bulut’tan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin tedavi gördüğü Başkent Üniversitesi Hastanesi’nin kurucusu Prof. Dr. Mehmet Haberal ile ilgili dikkat çeken paylaşımlar geldmişti.

“Bir noktanın da altını çizmeliyim” diyen Yiğit Bulut paylaşımında, “2001 krizi ve Mehmet Haberal’ın hastanesi’ne teslim edilen Ecevit! VE SONRASI YAŞANANLAR! Bu haberal denilen adama hayat boyu güvenmedim, güvenmem... EĞER SAYIN BAHÇELİ hala ordaysa acilen başka hastaneye nakil edilmeli!” ifadelerini kullanmıştı.

SARAY UYARDI
Yiğit Bulut’un bu sözlerine Haberal’ın oğlu MHP Ankara Milletvekili Erkan Haberal ve MHP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt ise çok sert yanıt vermişti. Yiğit Bulut gelen tepkiler üzerine paylaşımlarını silmişti. Odatv'nin edindiği bilgiye göre Yiğit Bulut Saray'dan aranarak uyarılmıştı.

MESAJLARINI SİLDİ
Konuyla ilgili Yiğit Bulut sosyal medya hesabından yeni mesajlar yayımlamıştı. Bulut mesajında, "Yazdıklarımı silmemin daha doğrusu karşılıklı silinmesinin tek bir nedeni vardır; Değerli Ağabeyim çok sevdiğim ve Saydığım MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın’ın 'bunların silinmesi daha doğru olur' demesidir" ifadelerini kullanmıştı.

“BOŞBOĞAZLIK ÇOK”
Yiğit Bulut tartışmasını Habertürk yazarı Fatih Altaylı, isim vermeden ele aldı.

Fatih Altaylı, bugünkü yazısının “Danışmanlara çeki düzen” başlıklı bölümünde “Cumhurbaşkanlığı’nda epey bir danışman çalışıyor bildiğimiz kadarıyla. Çalışsınlar. Ekmeklerinde gözümüz yok. Ancak yaptıkları işin de ciddiyetini bilseler iyi olacak” ifadelerini kullandı.

 “Cumhurbaşkanı danışmanı dediğin, adının önünde ‘Cumhurbaşkanı’ diye bir makamın olduğunu unutuyor” diyen Altaylı şöyle devam etti:

“Ağızlarına geleni söylüyorlar.

Hele bir de sosyal medya hesapları var ise tutmayın danışmanları.

Orada yazdığı her şeyin, ağzından çıkan her sözün Cumhurbaşkanlığı tarafından karşılanacak bir siyasi bedeli olduğunu bilmelerine rağmen kafalarına göre yazıp çiziyorlar.

Sonra da tükürdüklerini yalıyorlar.

Hazır Külliye demişken, belki bu danışmanların açıklama yetkilerine ve sosyal medya hesaplarına da bir çeki düzen vermek gerek.

Kimi danışmanlar, unvanlarına uygun hareket ediyorlar.

Onlara diyecek laf yok.

Ama bir kısmında da boşboğazlık çok.”