Fenerbahçe Üniversitesi'nde 'ballı kiralama' skandalının detayları

Fenerbahçe Üniversitesi'nde 'ballı kiralama' skandalının detayları

YURT Gazetesi'nin usta yazarı Adnan Bulut, Cem TV'deki Şimdi Gerçekler programında gündeme getirdiği Fenerbahçe Üniversitesi'ne 'ballı kiralama' skandalının ayrıntılarını bugün YURT Gazetesi'ndeki köşesinde kaleme aldı. Bulut, 'ballı kiralama' skandalının arkasındaki AKP'lileri de kalem kalem yazdı. Bulut'un bu skandalı arata çıkarmasının arkasından Fenerbahçe Üniversitesi'nin açılışı bir sene ertelenmişti.

Usta gazeteci Adnan Bulut Fenerbahçe Üniversitesi için Ataşehir'de kiralanan binanın 16 milyon olduğunu Cem TV'deki Şimdi Gerçekler programında dile getirdi. Bulut'un ortaya çıkardığı skandalın arkasında Bilal Erdoğan'ın ve çok sayıda AKP'lilerin yakınları, arkadaşları ve akrabaları çıktı.

İşte Adnan Bulut'un  yine gündemi sarsacak yazısı:

Fenerbahçe Üniversitesi’ne ne oldu?

Planlandığı dibi gitseydi önümüzdeki günlerde Fenerbahçe Üniversitesi eğitim öğretim hayatına başlayacaktı. Ataşehir’de bir bina kiralanmış, ilanla akademik personel alımı bile yapılmıştı. Herkes okulun açılmasını beklerken Başkan Ali Koç çıktı Fenerbahçe TV’de yayına ve şöyle söyledi; “YÖK’e gittik ve 1 yıl erteleme istedik. Fenerbahçe Üniversitesi’nin Ataşehir’deki  binasının kira bedeli yıllık 16 milyon TL. Akademik ve idare personelin yıllık gideri de 9 milyon TL.” 

Koç’un bu açıklamasının ardından personelin önemli bir bölümüyle yollar ayrıldı. Ataşehir’deki bina için de formül aranıyor.  Peki Fenerbahçe Kulübü ile bu ballı kiralama sözleşmesini yapan kim? Araştırdığınızda karşınıza Arz Portföy diye bir şirket çıkıyor. Sözleşme tarihindeki görevleriyle bu şirketin ortaklarını tanıyalım;  Ayhan Özgürel, AKP Başakşehir İlçe Başkanı, Mehmet Sami Saylan, Bilal Erdoğan'ın Kartal İmam Hatip'ten arkadaşı, Emir Haktan Dişli, Şaban Dişli'yi hepimiz biliyoruz, onun yeğeni, Halil İbrahim Akyıldız, AKP Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz'ün damadı ve Engin Telli, AKP Başakşehir İlçe Başkan Yardımcısı.

Fenerbahçe kulübü yıllık kiralama bedeli olan 16 milyon TL’nin birkaç katına zaten böyle bir binaya sahip olabilirdi. Ama ne hikmetse Fenerbahçe Üniversitesinin kurulumu ile ilgilenen dönemin FB yöneticisi Vefa Küçük bu kira sözleşmesine imza atmıştı. 

Sözleşmenin detaylarını öğrenen bir gazeteci hayretler içinde kaldı ve bu ballı kira sözleşmesinin detaylarını geçtiğimiz mart ayında program yaptığı Cem TV’de açıkladı. Gazetecinin iddiaları gündem yarattı, tüm spor camiası bu ballı kiralamayı konuştu. Vefa Küçük açıklama yapmak zorunda kaldı. Gazeteciye suçlamalar yöneltti.

Olay kamuoyunda unutulsa bile Fenerbahçe camiasında hep tartışıldı. Ve Ali Koç ne yazık ki Fenerbahçe Üniversitesi’nin açılışını 1 yıl ertelemek zorunda kaldıklarını açıkladı. Bu rakamlar sürdürülebilir ve mantıklı değildi çünkü.  

Erteleme haberi üzerine Fenerbahçe’ye rantla değil de gönülden bağlı olanlar o gazeteciye çevirdi  gözlerini, teşekkür mesajları attılar. 

Ne mutlu ‘O gazeteci’ bendim efendim. Fenerbahçeliyim. Arz ederim. 

AKLIMA TAKILAN

Cumhurbaşkanı Erdoğan malumunuz kavga ve sertlikten besleniyor. Erdoğan her kritik dönemde bir hedef belirliyor ve emrindeki medyanın da etkisiyle geniş halk yığınlarını konsolide ediyor. Erdoğan dövizdeki yükseliş karşısında uzlaşma yerine yine sertliği tercih ettikçe aklıma takılıyor; acaba yerel seçim sandığı 2019 Mart ayı beklenmeden önümüze mi geliyor?