FETÖ'den alınan AKP'li vekilin paylaştığı fotoğraf

FETÖ'den alınan AKP'li vekilin paylaştığı fotoğraf

AKP'nin 24. dönem Mersin Milletvekili Ahmet Tevfik Uzun, FETÖ/PDY operasyonu kapsamında örgüt üyesi olmak suçundan sabah saatlerinde gözaltına alındı. Uzun'un sosyal medya hesabında, Erdoğan'la aynı karede görülen fotoğrafını paylaşmıştı. Son paylaşımlarının da tümünün Erdoğan'la ilgili övücü sözler olduğu dikkat çekti.

AKP 24’üncü Dönem Mersin eski Milletvekili Ahmet Tevfik Uzun, FETÖ/PDY üyesi olmak suçlaması ile gözaltına alındı.

Mersin Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Ercan tarafından konu ile ilgili yazılı bir açıklama yapıldı. Açıklamada, 15 Temmuz 2016 tarihinde FETÖ/PDY mensuplarınca yapılan hain kalkışma teşebbüsü ile Anayasal düzeni değiştirmek ve bu terör örgütüne üyelik suçlarından, örgüte yönelik Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan soruşturmaların devam ettiği belirtildi. Savcı Ercan, bu sabah itibariyle 24'üncü Dönem Mersin Milletvekili olarak görev yapan Ahmet Tevfik Uzun’un, FETÖ/PDY terör örgütü üyesi olmak suçundan yakalanarak, gözaltına alındığı, hakkındaki arama ve el koyma çalışmalarının ise devam ettiğini bildirdi.

AHMET TEVFİK UZUN KİMDİR

Ahmet Tevfik Uzun 1968 Tarsus doğumlu. İstanbul Üniversitesi Eczacılık Fakültesi’nden mezun oldu. 2004 yılında yapılan yerel seçimlerde Tarsus İl Genel Meclis Üyesi olarak seçildi. 2009 yerel seçiminde de AKP'nin Tarsus Belediye Başkanı adayı olarak gösterilmişti. 12 Haziran 2011 tarihinde yapılan Milletvekili Genel Seçimlerinde AKP'den Mersin Milletvekili seçildi. Uzun evli ve 4 çocuk babası.