FETÖ tarafından TSK'dan atılan pilotlar generalliğe terfi etti

FETÖ tarafından TSK'dan atılan pilotlar generalliğe terfi etti

15 Temmuz darbe girişimi sonrasında pilot açığını kapatmak için havayollarından ayrılıp Hava Kuvvetleri'ne dönen iki albay, Yüksek Askeri Şura kararıyla general oldu

YAŞ kararlarının açıklanmasının ardından ortaya ilginç bir gerçek çıktı. Açıklanan listede geçen yıl TSK'ya dönen Kurmay  Pilot Albay Yaşar  Kadıoğlu ile Kurmay  Pilot Albay Fidan Yüksel tuğgeneralliğe terfi etti.

FETÖ'NÜN BASKISIYLA İSTİFA ETMİŞLERDİ

FETÖ ile mücadele ederken görevleri sırasında haklarında terör örgütü tarafından karalama kampanyası yapılan Albay Kadıoğlu ve Albay Yüksel, generalliğe terfi edemeyince 2015'te istifa ederek havayollarına geçmişti.

BAKANLIĞIN "DÖNÜN" ÇAĞRISINA İCABET ETTİLER

15 Temmuz'un ardından yapılan FETÖ temizliğinde, Hava Kuvvetleri'nden başta pilot olmak üzere çok sayıda subayın atılması üzerine  Milli Savunma Bakanlığı, havayollarında görev yapan pilotlara geri dön çağrısında bulundu. Bu çağrıya ilk etapta 12 pilot cevap vererek geçen yıl kasım ayında rütbelerini tekrar takmıştı.  Kadıoğlu ve Yüksel geri dönen ilk ekipte yer almıştı.

CASUSLUK DAVASINDAN TUTUKLANMIŞTI

Generalliğe terfi edenler arasında ilk sırada bulunan Hava  Pilot Kurmay Albay Oğuz Okuyucu ise hakkında açılan Casusluk Davası sonrasında tutuklanmıştı. Beraat ederek görevine dönen Albay Okuyucu, ilk sıradan general oldu. Dava sırasında Oğuz Okuyucu kurmay yarbay rütbesindeydi.