FETÖ, zarar vermeye devam ediyor!

FETÖ, zarar vermeye devam ediyor!

Hükümeti devirmek ve anayasal düzeni cebren ortadan kaldırmak niyetiyle askeri kalkışmanın pimini çeken FETÖ/PDY darbe girişimi, ülkeye ekonomik yönden de pahalıya patladı. Örgüt ile ilgili soruşturma, kovuşturma ve yargılamanın, İstanbul ayağındaki kırtasiye giderleri bile 1 milyon doları aştı

15 Temmuz darbe girişiminin ardından yüzlerce dava açıldı. FETÖ dosyalarındaki binlerce sayfalık iddianame ve ifadelerin, yüzlerce klasöre dönüşmesinin ardından bir hamle başlatan İstanbul Adliyesi Cumhuriyet Başsavcısı İrfan Fidan, verdiği talimatla çok sayıda flash bellek ve hafıza kartının alınmasını istedi. Soruşturma ve yargılama aşamasındaki evrakların, dijital ortama dönüştürülmesiyle hakim ve savcıların da dosyalar arasında boğulmasının önüne geçilmiş oldu. Örgütün yargılanmasındaki işlerliği hızlandırmanın İstanbul Adliyesi’ne bir yıllık maliyeti ise 5 milyon lirayı buldu.

YÜZBİNLERCE HARD-DİSK VE FLASH BELLEK ALINDI

GazeteDamga'dan Cengiz Alçayır'ın haberine göre; Başsavcılık, FETÖ dosyalarını yüklediği hard-disk ve flash bellek alımına 2016 yılında başladı. İlk etapta küçük ölçekte olan alımlar, darbe kalkışmasını takip eden aydan itibaren 3’er aylık periyotlar diliminde yüksek meblağdaki satın almalarla hızlandı. Püskürtülen darbe girişimi sonrasında, peşpeşe ihalelere çıkan Başsavcılık, 8 Ağustos 2016’da 417 bin 300, 10 Ekim’de 655 bin, 14 Aralık’ta 688 bin TL'lik hard-disk ve flash bellek satın aldı. Başsavcılık bu şekilde birçok ihaleye çıktı. 2017 yılıyla birlikte FETÖ yargılama sürecini hafızaya aktaran belleklere milyonlarca lira para ödendi.