Firari emniyet müdüründen 'paraları gömün' tavsiyesi

Firari emniyet müdüründen 'paraları gömün' tavsiyesi

ABD’deki Reza Zarrab soruşturmasını başlatan New York Güney Bölge eski Savcısı Preet Bharara, Savcı John H Kim ve diğer savcılık görevlileri hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturma dosyasına, FETÖ şüphelilerinden avukat Hüseyin Ataol, 17/25 Aralık kumpas soruşturması şüphelisi firari emniyet müdürü Hamza Tosun ve Ergenekon, Taşhiye kumpas davalarının firarisi Tufan Ergüder’in, 25 Mayıs 2016’da yaptıkları görüşmenin kamera ve ses kayıtları da delil olarak girdi.

Zarrab soruşturmasının da konuşulduğu görüşmede, Hamza Tosun,  el konulmaması için en iyi yöntemin paranın gömülmesi olduğunu söyledi.  

Tosun ve Ataol arasındaki ilginç konuşma şöyle: 

“DUVARA BİR YER YAPACAKSIN ÜSTÜNÜ ALÇI İLE ÖRTECEKSİN”

Hüseyin Ataol: “Nasıl evrak, orjinal o herşeyiyle orjinal”

Hamza Tosun: (olduğu değerlendirilen şahıs): “Sahte gibi duruyor demi ya da biz o niyetle elimize aldığımız için”

Hüseyin Ataol: Emniyetten aldık biz onu sadece resim değişik 2.500 liraya yapıyorlar abi bunu dün akşam geldi bu da

Hamza Tosun: Bundan işlem yaparlar sana

Hüseyin Ataol: Tabi evrakta sahtecilik 

Hamza Tosun: Şu duvara bi yer yapacaksın. Şöyle üstünü alçıyla öreceksin. Duvar kağıdıyla kapatacaksın. Hayatta bulamazlar ya sen bana sor polis nerede ne bulur hayatta bulamazlar. Bak şu anda paran bile varsa ne bankada tutacaksın evi de sattın ne bir yerde bırakacan. İşlem yaparlarsa el konur. Bak abi bak şimdi sen neye göre ümitsizlik ayrı bir olay ümitsizlik değil bu bu bir tedbir. Sen en olumsuz şartlara göre kendini hazırlayacaksın en olumsuz şart ney ona göre hazırlıycan. Gerisini Allah’a bırakcan.

Hüseyin Ataol: Şu ana kadar kimsenin malıyla parasıyla alakalı bir işlem yapılmadı ama şu terörün finansmanıyla ilgili kanun getirdiler ya daha uygulamaya koymadılar onu.

“GÖMÜCEN PARAYI, PARA EN GÜZEL GÖMÜDE SAKLANIR” 

Hamza Tosun:  Bu adamların bak Türkiye’deki bütün ilk yaptırımları bankalarla başlayacak ilk bankalara Halk Bankası’na mesala. Uluslararası yaptırımı bir koyduğu zaman adam bankalara. Evin müsaitse gömecen parayı paranın en güzel saklama yöntemi gömmek. Gömücen parayı para en güzel gömüde saklanır. Evin müsaitse abi alt katına bodrumuna bi yerine gömücen . Türkiye’de şimdi bak  ben belki 5000 tane ev araması yapmışımdır Türkiye’de bu şeklide benim dediğim şekilde o filmlerde olur ancak ya bi tane yere polis bakmaz. 

“ONLARIN YÜZDE 80’İ YOK ŞU ANDA” 

Hamza Tosun: İstanbul’da mütevellilere yönelik operasyon yapacaklar(...anlaşılmıyor)

Hamza Tosun: Bölgeciler var birde mütevelliler mesela bölgelerin üstünde mütevelliler var tamammı (...anlaşılmıyor)

Hüseyin Ataol: Onların %80’i yok abi şu anda

(Hürriyet)