Flaş iddia: 'O gece İnce’yi Bahçeli mi aradı?'

Flaş iddia: 'O gece İnce’yi Bahçeli mi aradı?'

Yeniçağ yazarı Takan, “Dinlediğim en uçuk hikayelerden biri Muharrem İnce veya eşinin kaçırılıp tehdit edildiğine yönelik senaryoydu. İnce'ye çok yakın kaynaklardan, bunun o gece İnce'ye ulaşmak isteyip de başaramayan iki gazetecinin kendi aralarındaki geyik muhabbetinden kaynaklandığını öğrendim” dedi. Takan, çok önemli bir siyasi kaynaktan ise seçim sonuçlarının kesinleştiği anlarda MHP Lideri Bahçeli’den İnce’ye gelen telefonu yazdı.

Yeniçağ yazarı Ahmet Takan, 24 Haziran gecesine ilişkin anlatılanlardan birini çok önemsediğini, bilginin çok önemli bir siyasi kaynaktan geldiğini belirterek, “Seçim sonuçlarının açıklandığı ve neredeyse kesinleştiği anlarda Doktor Devlet Bahçeli, telefonla Muharrem İnce'yi arayarak tebrik etmiş. Buraya kadar her şey normal. Şunları söyledi; "Devlet Bey Muharrem İnce'yi tebrik ediyor. İnce'yi çok başarılı bulduğunu ve başarılarının devamını dilediğini belirtiyor. Ama Erdoğan da çok başarılı diyor ve ekliyor, seçim sonuçlarının suhuletle kabul edilmesi gerekir" dedi.

‘İKİ GAZETECİNİN GEYİK MUHABBETİNDEN…’

Takan, ‘Bahçeli, İnce'yi tebrik etti mi?’ başlıklı yazısında, 24 Haziran gecesi ile ilgili akıl almaz hikayeler dinlediğini, bunların Muharrem İnce ve CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan tarafından net bir şekilde yalanlandığını kaydetti. Takan, şunları aktardı:

“Dinlediğim en uçuk hikayelerden biri Muharrem İnce veya eşinin kaçırılıp tehdit edildiğine yönelik senaryoydu. Muharrem İnce'ye çok yakın kaynaklardan bunun o gece İnce'ye ulaşmak isteyip de başaramayan iki gazetecinin kendi aralarındaki geyik muhabbetinden kaynaklandığını öğrendim. Ah bu sosyal medya denen şey!..

Diğerleri bir kenara, 24 Haziran gecesine ilişkin anlatılanlardan birini çok önemsedim. Anlatan çok önemli bir siyasi kaynak. 2 siyasi kaynağı isim vererek dayanak gösterdi. Şöyle; seçim sonuçlarının açıklandığı ve neredeyse kesinleştiği anlarda Doktor Devlet Bahçeli, telefonla Muharrem İnce'yi arayarak tebrik etmiş. Buraya kadar her şey normal. Bundan daha doğal ne olabilir ki!.. Şunları söyledi; "Devlet Bey Muharrem İnce'yi tebrik ediyor. İnce'yi çok başarılı bulduğunu ve başarılarının devamını dilediğini belirtiyor. Ama Erdoğan da çok başarılı diyor ve ekliyor, seçim sonuçlarının suhuletle kabul edilmesi gerekir."

Haber kaynağım, bu iddiasını çok önemli kaynaklara dayandırarak isim vererek anlattı ama gazeteci şüpheciliği işte... Acaba Doktor Bahçeli telefon etti mi?.. Veya Doktor Devlet Bahçeli adına biri mi bu telefonu açtı?.. İddia edilen telefon görüşmesinde neler konuşuldu?.. Bunlara açıklık getirmesi gereken isimler belli; Doktor Devlet Bahçeli ile Muharrem İnce... Yazılı, sözlü veya gazete ilanı her türlü açıklamaya bu köşeden yer vereceğime söz veririm!..”