Formula 1'de günün yıldızı Türk bayraklı çekici oldu

Formula 1'de günün yıldızı Türk bayraklı çekici oldu

Formula 1 Azerbaycan Grand Prix'inde zafer Hamilton'ın oldu. Sezonun 4. ayağı Azerbaycan Grand Prix'sini kazanan Mercedes takımından Hamilton, şampiyona liderliğine yükselirken güne damgasını vuran olay ise çekici oldu.

Formula 1 Dünya Şampiyonası'nın 4. yarışı Azerbaycan Grand Prix'sinde, Mercedes takımının Büyük Britanyalı pilotu Lewis Hamilton birinci oldu. Türkiye'de ise en çok konuşulan olay Azerbaycan'ın organizasyon başarısı ve piste giren çekici oldu.
Formula 1'de sezonun dördüncü mücadelesi, Azerbaycan'ın başkenti Bakü'nün sokaklarında oluşturulan 6,003 kilometrelik pistte, 51 tur üzerinden yapıldı.
Yarışa "pole" pozisyonunda başlayan Ferrari'den Sebastian Vettel'in yanı sıra arkasındaki Mercedes ve Red Bull sürücüleri de startta yerlerini korudu.
Ferrari takımından Kimi Raikkonen ile Force India'dan Esteban Ocon arasındaki 6'ncılık mücadelesi sırasında yaşanan temas yüzünden Ocon yarış dışı kaldı. Raikkonen ise hasar alan ön kanadını değiştirmek için pite girdi. Otomobillerden kopan parçaların temizlenmesi için ilk turda piste giren güvenlik aracı, 6. turda pisti terk etti.
Vettel ve takım arkadaşı Lewis Hamilton'ın aksine pistte kalmayı tercih eden Mercedes'ten Valtteri Bottas, Red Bull pilotları Max Verstappen ile Daniel Ricciardo'nun 40. turda yaptığı kazayı fırsata çevirdi. Güvenlik aracının piste girmesiyle llk "pit stop"unu gerçekleştiren Bottas, Vettel ve Hamilton'ın önüne yerleşti.
Haas'tan Romain Grosjean'ın yaptığı kaza yüzünden uzayan güvenlik aracı periyodu, 47. turda sona erdi. Vettel, liderlik için start-finiş düzlüğünde yaptığı atak sırasında yavaşlayamayarak 4'üncülüğe geriledi.
Azerbaycan Grand Prix’sinde kaza yapan Haas F1 takımı pilotu Romain Grosjean’in aracını pistten çıkarmak için gelen çekici Türk seyircilerin dikkatini çekti.
Çekicinin ön tarafında yazan "Allah korusun" yazısı dikkatlerden kaçmadı.
Ayrıca çekicinin önünde hem Azerbaycan hem de Türkiye bayrağı olduğu görüldü.
Çekici, sosyal medyada da büyük ses getirdi.