FOX eski Haber Müdürü Ercan Gün Emniyet’te!

FOX eski Haber Müdürü Ercan Gün Emniyet’te!

İstanbul’da FETÖ’nün medya yapılanması kapsamında gözaltına alınan ve Hrant Dink Davası kapsamında tutuklanan FOX Haber eski Haber Müdürü Ercan Gün yeni bir soruşturma sebebiyle Emniyet’e götürüldü.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen bir soruşturma kapsamında geçtiğimiz yıl Ağustos Ayı'da gözaltına alınan FOX TV eski Haber Müdürü Ercan Gün, sabah saatlerinde İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. FETÖ'nün medya yapılanması kapsamında gözaltına alınan ve FETÖ yapılanması ile Hrant Dink cinayeti sebebiyle tutuklanan Ercan Gün'ün yeni bir soruşturma kapsamında, cezaevinden alınarak Emniyet'e götürüldüğü belirtildi.

Ercan Gün'ün Emniyet'teki alınacak ifadesinin 7 Şubat 2012’de MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ın ifadeye çağrılmasıyla ilgili sorgulandığı iddia edildi. İddiaya göre, Ercan Gün; FETÖ soruşturması kapsamında gözaltına alınan ve itirafçı olan dönemin Güvenlik Şube Müdürlüğü'nden sorumlu İl Emniyet Müdür Yardımcısı Yunus Dolar'ın ifadesi sebebiyle Emniyet'te götürüldü.  Dolar'ın, “Gazeteci Ercan Gün bana, MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın ifadeye çağırılmasının talimatını Fetullah Gülen'in talimatıyla gerçekleştiğini söyledi” dediği iddia edildi.