Fox TV ekibi 6 yıl önce Uğur Mumcu'yu böyle anmıştı...

Fox TV ekibi 6 yıl önce Uğur Mumcu'yu böyle anmıştı...

Fox TV orkestrası 24 Ocak'ta Ankara'daki evinin önünde aracına konan bomba ile katledilen gazeteci-yazar Uğur Mumcu'yu anmak için 6 yıl önce kendi aralarında orkestra kurmuştu. Mumcu anması için grubun 'Yiğidim aslanım' parçasını çalışırken çekilmiş görüntüleri ortaya çıktı.

Uğur Mumcu'yu anmak için Fox TV'nin 6 yıl önceki ekibi bir müzik grubu kurdu. Müzik grubunda Fox Haber'in Genel Yayın Yönetmeni Doğan Şentürk akerdoan çalarken, bağlamada Necmi Hatipoğlu, perküsyon ve vokalde Kubilay Tümen yer aldı. Bengütürk TV'nin eski Genel Yayın Yönetmeni, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in başdanışmanı Murat İde de ekipte konuk solist olarak yer aldı. Grup provasında Uğur Mumcu'yu anmak için Rahmi Eyüpoğlu'nun Bursa Cezaevi'nde yatan Nazım Hikmet için yazdığı, Zülfü Livaneli'nin bestelediği 'Yiğidim Aslanım Burda Yatıyor' şarkısını söylediği görülürken o anları da Erol Candabak'ın kameraya aldığı belirtildi.

O ŞARKI UĞUR MUMCU'YU AĞLATMIŞTI

Zilfü Livaneli, Uğur Mumcu'nun, Mehmet Ali Ağca'nın Papa suikastı davasını takip etmek için Avrupa'ya geldiğinde, sürgünde kaldığı evde ziyaret ettiğini anlatmıştı. Livaneli, kendisine, yeni beste çalışmaları olup olmadığını sorduğunu, kendisinin de var olduğunu söylediğini kaydetmişti. Bedri Rahmi Eyüpoğlu'nun, Bursa Cezaevi'nde yatarken, Nazım Hikmet'e ithafen yazdığı 'Yiğidim Aslanım Burda Yatıyor' bestesini, o günkü şartlarda kayda alınan beşli kasetlerle kendisine dinlettiğini belirten Livaneli, Uğur Mumcu'nun göz yaşlarını tutamayıp ağladığını ifade etmişti. 

Livaneli, "Uğur Mumcu, besteyi dinleyince ağlamaya başladı. Ben de niçin ağlıyorsun Uğur deyince, beste 'Bu bütün devrim şehitlerinin ağıdı olmuş.' Maalesef bu beste Uğur Mumcu'yu, 10 yıl sonra Ankara'da hayatını kaybetmesinin ardından, 200 bin kişi ile 'Yiğidim Aslanım Burda Yatıyor' şarkı sözleriyle uğurladı. Yiğidim aslanım burda yatıyor. Gönüllerimizde yatıyor." diye konuşmuştu.