Gazetecilerin iddianamesi kabul edildi

Gazetecilerin iddianamesi kabul edildi

MİT mensuplarını ifşa ettikleri iddiasıyla tutuklanan gazeteci Barış Pehlivan, Barış Terkoğlu, Aydın Keser, Ferhat Çelik, Murat Ağırel, Hülya Kılınç hakkındaki iddianame 34. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen MİT mensubunun cenaze törenine ilişkin görüntüleri yayınladıkları iddiasıyla gazetecilere açılan soruşturma geçen günlerde tamamlanmıştı. 34. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilen iddianame bugün kabul edildi. MİT Kanunu'na muhalefet ve TCK 329 (gizli bilgi ve belgeleri açıklama) suçlarının yöneltildiği iddianamede gazetecilerin 8 yıldan 17 yıla kadar hapisleri istendi.

İddianamede tutuklu gazeteciler dışında Birgün Gazetesi yazarı Erk Acarer ve CHP Akhisar Belediyesi Basın Birimi görevlisi E.E. de şüpheli sıfatıyla yer almıştı. Yurt dışında bulunan Erk Acarer hakkında yakalama kararı çıkartılmıştı. 

Bugün kabul edilen iddianameye gazeteci Barış Pehlivan ve Barış Terkoğlu'nun avukatı Kazım Yiğit Akalın tepki gösterdi. Akalın, iddianamedeki hukuksuzluklara şöyle dikkat çekti:

"İddianamede başta gördüğümüz hata ve hukuksuzluklar;

1- Devletin Gizli Belgeleri Yayınlama (TCK md. 329/1) kesinlikle gerekçelendirilmemiş zaten bu maddeden ceza istemek hukuksuzdu...

2- Daha önce de belirttiğimiz gibi Barış Terkoğlu'nun yargılanması bile hatalı. Sorumlu Müdür olması gerekçe yapılmış, Odatv YAZILI BASIN DEĞİL, BASIN KANUNA BAĞLI DEĞİL, 5651 sayılı İnternet Sitelerine ilişkin kanuna tabi ve 5651'de Sorumlu Müdür diye bir kurum YOK!!...

3- B. Terkoğlu'nun bırakalım Tutuklu olmasını YARGILANMASI bile Abesle İştigal'dir.

4- İddianame'de Mit Kanunu 27/3'ün İptali'ne ilişkin verilmiş olan Anayasa http://Mah.si kararına yollama yapılmış. Anayasa Mahkemesi kararında "İfşa olsa bile" şeklinde açıklama YOK!!.

5- Mit suç duyurusunda tabut fotoğrafında bulunanların içerisinde Mit mensubu var demiş. Kanımızca vahim bir hatadır bu. Zira haberde içerisinde Mit mensubu var yazmıyordu, Mit kendi ortaya koymuş oldu, yazık. 6- Ve sadece bu fotoğrafın varlığı kanunun aradığı İFŞA OLMAZ.!!

7- Son olarak hep söylediğimiz gibi "İFŞA'nın İFŞA'sı OLMAZ!!" bunun aksini gösteren hiçbir şey İddianamede bulunmamaktadır. Barış'lar ve diğer gazetecilerin en kısa zamanda Tahliye'leri gerekmektedir. Son, CEZA DAHİ ALSALAR YATARLARI YOKTUR.!!!"