Gazeteciye Hulusi Akar'a hakaretten dava! 'Muhalif sesleri korkutmak için'

Gazeteciye Hulusi Akar'a hakaretten dava! 'Muhalif sesleri korkutmak için'

TGS Disiplin Kurulu Başkanı Rahmi Yıldırım, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’a hakaret suçlamasıyla yargılanacak. Yıldırım’ın 2 yıl 4 aya kadar hapisle cezalandırılması isteniyor.

Türkiye Gazeteciler Sendikası Disiplin Kurulu Başkanı Rahmi Yıldırım hakkında “Genelkurmay başkanı için çok üzülüyorum!” başlıklı yazısı nedeniyle dava açıldı. Eski Genelkurmay Başkanı Emekli Orgeneral Hulusi Akar’a hakaret etmekle suçlanan Yıldırım’ın 2 yıl 4 aya kadar hapisle cezalandırılması isteniyor. Askeri Darbelerin Asker Muhalifleri Derneği ADAM-DER’in de kurucu başkanı olan Yıldırım’ın yargılanmasına, yarın Gölbaşı 3. Asliye Ceza Mahkemesi’nde başlanacak.

Yıldırım’ın kendi blog sayfasında 3 Şubat 2017 tarihinde yayımladığı yazı, Akar’ın daha önce “Onbaşı bile olamayacak kimselerin general olduğu memleket” dediği için davacı olduğu Hasan Karakaya hakkında “Türk gazeteciliğinde yeri doldurulmayacak bir boşluk oluştu” diye taziyede bulunmasını, şeriatçı Yazar Nuri Pakdil’i ziyaret etmesini konu alıyordu. Yıldırım hakkındaki dava, yazısı nedeniyle Antalya’dan yapılan bir ihbar üzerine açıldı.

'MUHALİF SESLERİN GÖZÜNÜ KORKUTMAK İÇİN'
Rahmi Yıldırım, yazı bütünüyle değerlendirildiğinde ortada bir hakaret olmadığının görüleceğini belirtti. Yıldırım, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve birçok siyasetçinin sözlerinin ifade özgürlüğü sayılarak geçiştirilebildiğini ama hiçbir aşağılayıcı söz olmamasına rağmen bu yazının ceza davasına konu olduğunu söyledi. Birçok dava gibi bunun da muhaliflerin gözünü korkutmayı amaçladığını ifade eden Yıldırım, yazısının başlığına atıfta bulunarak “Hulusi Akar için üzülmese miydim?” diye sordu.