Gaziantep'te 70 asker zehirlendi

Gaziantep'te 70 asker zehirlendi

2. Zırhlı Tugay'ın askerleri gıda zehirlenmesi nedeniyle hastanelere kaldırıldı. Yaklaşık 70 askerin hastanelerde tedavi altına alındığı öğrenildi.

CNN Türk'ün aktardığına göre, İstanbul Maltepe'den Gaziantep'in İslahiye ilçesine taşınan 2. Zırhlı Tugay'ın askerleri gıda zehirlenmesi nedeniyle hastanelere kaldırıldı.

Yaklaşık 70 askerin hastanelerde tedavi altına alındığı öğrenildi. Gaziantep'in İslahiye ilçesinde 70 asker, gıda  zehirlenmesi şüphesiyle hastaneye kaldırıldı.  106. Topçu Alay Komutanlığında görevli askerlerin bir kısmı dün akşam  yemeğinin ardından rahatsızlandı.  Askerlerin kendilerini kötü hissetmeye başlaması üzerine bir kısmı,  İslahiye Devlet Hastanesi'ne sevk edildi.

Manisa 1. Piyade Eğitim Tugay Komutanlığı'nda 23 Mayıs, 16 ve 17 Haziran 2017 tarihlerinde yaşanan besin zehirlenmesi olayında, Er Hüsnü Özel hayatını kaybetmiş, yüzlerce askerde etkilenmişti.

AT ETİ SKANDALI

Donanmanın kavurmasına at eti katan firma, 24 birliğe daha et verdiği ortaya çıktı.  Askeri birliklerde yaşanan zehirlenme vakalarının ardından son olarak Deniz Kuvvetleri Komutanlığı için Pınarsan İnş.Nak.San. ve Ltd.Şti. ile yapılan sözleşme kapsamında 2015 yılında alınan kavurma konservelerinin 4 bin 50 kilogramında at eti olduğu ortaya çıkmıştı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli içeriğinde at eti bulunduğu tespit edilen konservelerin hiçbir şekilde personelin tüketimine sunulmadan imha edildiğini aktarmıştı.

Askeri birliklerde yaşanan zehirlenme vakaları ve son olarak Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nda yaşanan at eti skandalı sonrasında Milli Savunma Bakanlığı harekete geçmişti. Bakanlık, 2018 yılı için aldığı karar doğrultusunda ülke genelindeki tüm askeri birliklerin yiyeceği artık kamu kurum ve kamu kurumu niteliğindeki kuruluşlardan temin edilecek. En riskli grupta yer alan et ürünleri için belirlenen kurum ise Et ve Süt Kurumu. Yeni yılda istisnasız artık tüm et ve et ürünleri bu kurum üzerinden alınacak.