'Gelin MHP'ye dönelim' çağrısı

'Gelin MHP'ye dönelim' çağrısı

İYİ Parti'den istifa edenlerin kurduğu ve "Gelin MHP'ye dönelim" çağrısı yaptığı iddia edilen Milli Farkındalık Platformu ile ilgili yalanlama geldi.

İYİ Parti'den istifa edenlerin "Milli Farkındalık Platformu" kurduğu ve bu platform üzerinden İYİ Partililere "Gelin MHP'ye dönelim" çağrısının yapıldığı iddiasının doğru olmadığı ortaya çıktı.

Platformun kurucuları arasında olduğu iddia edilen Cezmi Polat, konu ile ilgili Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Sosyal Medyada Dolaşan Hiç Bir Platformun Üyesi ve Kurucusu Değilim, Hiç Bir Siyasi Parti'nin Üyesi ve Mensubu Değilim,Türk Milletinin Ezeli ve Ebedi Üyesiyim." ifadelerini kullandı.

Bir diğer yalanlama ise, yine platformda yer aldığı iddia edilen Bahadırhan Dinçaslan'dan geldi. Dinçaslan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Bazı haber sitelerinde "Milli Farkındalık Platformu" isimli bir yapının üyesi olduğuma dair haberler çıkmış. Adımı yazmayı beceremeyen kimseyle yol yürümeyeceğimi herkes bilir. 'Bahçeli'nin kutlu çağrısı' ifadesi de alerjik reaksiyonlarımda ikinci sırada. Öyle bir şey yok. Kim olduklarını da bilmiyorum. Sırf Meral Akşener'e zarar vermek için Türk tarihinin gördüğü en muzır yapılara destek olmam. Ben yolumda yürüyorum. Bilginize sunarım." ifadelerini kullandı.