Gökçek'in evinin basılması o olayı hatırlattı

Gökçek'in evinin basılması o olayı hatırlattı

Melih Gökçek’in evine yapılan kamera sökme baskını yıllar önce yaşanan bir olayı yeniden gündeme getirdi.

Melih Gökçek’in evine yapılan kamera sökme baskını yıllar önce yaşanan bir olayı yeniden gündeme getirdi.

Kendisi hakkında tweet atan 17 yaşındaki İrem Aksoy’u savcılığa şikayet eden Melih Gökçek o dönemde büyük tepki çekmişti.

Gökçek’in şikayeti üzerine Aksoy’un evi basılmış ve arama yapılmıştı. 2012 yılında yaşanan kürtaj tartışmaları sırasında bir kadına “Sen çok mu kürtaj yaptırdın” diyen Gökçek’e İrem Aksoy Twitter’dan, “Edepsizsin Melih Gökçek” diyerek karşılık vermişti.

Paylaşımların ardından başlayan dava süreci sonucunda Yargıtay, “Edepsizsin Gökçek” tweetini ifade özgürlüğü olarak değerlendirerek suç unsuru bir durumun olmadığına hükmetmişti.

Dava süreci başlamadan önce yaşanan baskını hatırlatan İnsan Hakları Hukukçusu Kerem Altıparmak ise “Dün belediyeden elemanlar belediyeye ait kamerayı sökmek için Melih Gökçek’in evine gitmişler. O da baskın mı yapıyorsunuz deyip sadece ikisini içeri almış. Baskın öyle olmaz, evini bastırdığınız bu çocuğun olayında olduğu gibi olur sayın Gökçek!” diye yazdı.

Bu tweeti alıntılayan İrem Aksoy da yıllar sonra baskınla ilgili şu ifadeleri kullandı:

“Evimi basıp ‘evde yaşlı insanlar var, bi anlatayım öyle girin korkarlar’ demiştim, delil karartmaya çalışmakla suçlandım. Baskını, ben de bıraktığı izleri çok iyi biliyorum. Ama işine gelmediği için hatırlamaz kendisi.”

Melih Gökçek ise baskın ile ilgili attığı tweetinde, “Eşinizle birlikte evinizde otururken 15/20 kişilik bir grupla gelinmesi demek, aileye yapılan en büyük saygısızlıktır” ifadelerini kullanmıştı.