Gökçek’in kozu: ‘Birbirinden habersiz insanlara belge dağıtmış’

Gökçek’in kozu: ‘Birbirinden habersiz insanlara belge dağıtmış’

İstifa etti, edecek tartışmalarıyla gündemde olan Melih Gökçek’in 23 yıldır bilgi, belge ve kayıt tuttuğu konuşulurken, kendisini ve ailesini güvenceye almak için elindekileri, birbirinden habersiz insanlara teslim ettiği öne sürüldü. Görevden alınması halinde bunları internete de vereceği iddiası var.

AKP’de Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan’ın ‘metal yorgunluğu’ eleştirilerinden sonra başlayan istifa tartışmaları sürüyor. Kulislere yansıyan bilgilere göre, AKP'li vekillerin çoğu, eski Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun gidişine ses çıkarılmamasının, bu noktaya gelinmesinde önemli rol oynadığını düşünüyor. İktidar ve muhalefet kanadında ayrıca, Melih Gökçek'in 23 yıldır herkes hakkında bilgi, belge ve kayıt tuttuğu konuşuluyor.

T24’den Hülya Karabağlı’nın aktardığına göre, Erdoğan'ın  "ayrılmamaları hâlinde bedeli ağır olur” sözleriyle işaret ettiği Ankara, Bursa ve Balıkesir belediye başkanlarının istifaları, AKP kanadında  “Erdoğan, yola çıktıklarının hepsini tasfiye ediyor arkasında kimse bırakmayacak” diye değerlendiriliyor.

Söz konusu istifa kararları sonrası AKP'li vekillerin "kendi durumları için endişelendiği" belirtiliyor.

Davutoğlu pişmanlığı 

AKP'li vekillerin çoğu, eski Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun gidişine ses çıkarılmamasının, bu noktaya gelinmesinde önemli rol oynadığını düşünüyor. “Eğer biz o gün sesimizi çıkarsaydık, bugün belki de bunlar yaşanmayabilirdi” değerlendirmeleri yapılıyor.

Erdoğan ve Merkez karar ve Yürütme Kurulu (MKYK) üyeleri ile yaşadığı anlaşmazlık sonrası istifa ettiğini açıklayan Davutoğlu, "Olanlar benim tercihim değil, zaruret" demişti.

Gökçek, elindeki belgelerle kendini güvenceye mi aldı?

Haber analize göre, iktidar ve muhalefet kanadında ayrıca, Melih Gökçek'in 23 yıldır herkes hakkında bilgi, belge ve kayıt tuttuğu konuşuluyor. Bu nedenle Gökçek’in en kötü olasılıkları düşünerek, kendini ve ailesini güvence altına almak için elindekileri farklı yerlerde birbirinden habersiz insanlara teslim ettiği anlatılıyor. Görevden alınması hâlinde, bunları internete vereceği de Meclis kulislerinden aktarılan iddialar arasında.

"Oğlu için Dubai'den ev aldı"

Gökçek’in, büyük oğlu için Dubai’de bir ev aldığı belirtiliyor. Diğer oğlu Osman Gökçek’in milletvekili yapılması talebine dikkat çekiliyor. Muhalefet kulisinde ise Gökçek’in istifasının ardından rahat bırakılmayacağı ve İçişleri Bakanlığı tarafından hazırda tutulan dosyaların açılacağı kanaati var.  Muhalefet, Gökçek’in yargılanacağını düşünüyor.