Gözaltına alınanlar serbest bırakılmaya başlandı

Gözaltına alınanlar serbest bırakılmaya başlandı

Beyoğlu Kaymakamlığı, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun emriyle Cumartesi Anneleri’nin 700. hafta oturumunu yasakladı. Eyleme katılanlara polis sert müdahalede bulundu.

Gözaltında kaybedilen evlatlarının hesabını sormak için 700 haftadır Galatasaray Meydanı’nın oturma eylemi yapan Cumartesi Anneleri ’nin 700. haftaya giren eylemi Beyoğlu Kaymakamlığı tarafından yasaklandı.12 Eylül'de kaybettiği ağabeyi Hayrettin Eren'i arayan gazetemizin Sorumlu Yazıişleri Müdürü Faruk Eren'in de aralarında olduğu 47 kişi gözaltına alınırken, polis toplanan kalabalığı dağıtmak için biber gazı kullandı. Gözaltına alınanlar sağlık kontrolünün ardından serbest bırakılmaya başlandı. Faruk Eren'in de aralarında bulunduğu 20 kişi serbest bırakıldı. 
Alana giden görevlilere oturma eyleminin yasaklandığını belirten polis, görevlileri alandan çıkarttı.

Kayıpların akıbetini sormak ve faillerin yargılanması talebiyle her hafta Galatasaray Meydanı'nda toplanan Cumartesi Anneleri, 700'üncü haftaya hazırlık için sabah saatlerinde İnsan Hakları Derneği'nde (İHD) biraraya geldi. Kırmızı güller ve karanfillerle derneğe gelen Cumartesi İnsanları, üzerinde Cumartesi Anneleri yazan tişörtleri giydi. Görev dağılımının ardından hazırlanan pankart ve fotoğraflar Galatasaray Meydanı'na taşındı. Meydanın etrafını saran polisler Cumartesi İnsanları'nın meydana girişini engelledi. Meydan'da bulunan Yapı Kredi Kültür Merkezi de polis ve güvenlik tarafindan kapatılarak fotoğraf çekmek yasaklandı.