Gözler AKP-Öcalan görüşmesindeyken İyi Parti'de ne oluyor?

Gözler AKP-Öcalan görüşmesindeyken İyi Parti'de ne oluyor?

Siyasi arenada yaşanan son gelişmeler İYİ Parti içinde de tartışmalara neden oldu.

İstanbul seçimine iki gün kala siyaset tansiyon yükseldi. HDP’nin tutuklu eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, İstanbul’un seçilmiş Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na destek verdiğini açıklamıştı. PKK terör örgütünün İmralı’daki lideri Abdullah Öcalan’ın ise Anadolu Ajansı’ndaki yayınlanan mektubu ile göre AKP’ye destek oldu. AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan da, Abdullah Öcalan’ın mektubunu dün katıldığı canlı yayında yorumladı.

Siyasi arenada yaşanan son gelişmeler İYİ Parti içinde de tartışmalara neden oldu.

OdaTV'deki habere göre İYİ Parti Genel Başkanı Aytun Çıray sosyal medya hesabından üç gün önce, Selahattin Demirtaş’ın “İstanbul’un güzel insanları... Birilerine karşıtlık, düşmanlık yapmak için değil; toplumsal kutuplaşmayı daha da derinleştirmek için değil; kin, intikam, nefret için değil; kişisel çıkar kavgaları için değil; çocuklarımızın aydınlık yarınları için kullanın oyunuzu” mesajını paylaştı. Çıray, Demirtaş’ın tweetini, “Artık bizi millet yapan unsurlara #VicdanKardeşliği'ni eklemeliyiz. Herbirimizin vicdanının bütün hepimizin umutlarını ve mutlu bir gelecek özlemini yansıttığı bir aynaya dönüşmesinin zamanı geldi. Pazar günü açılacak sandıklar bizi kılacak inşallah vicdanlarda birleştirecek” mesajıyla paylaştı.

İYİ Parti İstanbul Milletvekili ve Grup Başkanvekili Yavuz Ağıralioğlu ise Abdullah Öcalan’ın mektubu üzerinden hem Erdoğan’ı eleştirdi hem de Demirtaş’ın mesajını paylaşan Çıray’a gönderme yaptı. Yavuz Ağıralioğlu sosyal medya hesabından dün gece, “İmralı'daki bebek katilinin de, PKK'ya terör örgütü diyememiş Demirtaş'ın seçmene koordinat vermesinin de bizde bir karşılığı yoktur. İğneyi hükûmete, çuvaldızı da kendimize batırıyorum. Tayyip Erdoğan sana söylüyorum, Aytun Çıray sen anla” şeklinde mesaj yazdı.

İşte o sosyal medya mesajları: