Gözler CHP Genel Merkezi'nde, sonuç bugün belli olacak!

Gözler CHP Genel Merkezi'nde, sonuç bugün belli olacak!

Kurultay tartışmasının sürdüğü CHP'de bugün kritik gün. CHP yönetiminden bugün akşam saatlerinde ya da yarın açıklama yapılabileceği belirtiliyor.

Kurultay delegelerinin olağanüstü kurultay talebiyle toplayıp 2 Ağustos Perşembe günü Genel Merkeze teslim ettiği imzalarla ilgili parti yönetimi son sözünü söyleyecek.

Tüzük gereği, delegelerin belgelerini ulaştırması için tanınan bir haftalık süre bugün bitiyor.

Yazı işleri birimine teslim edilen belgeleri tek tek inceleyen parti avukatları, "mükerrer imzalar, parti üyeliği sona erenler ve imzalarını geri çekenler" üzerinde duruyor.

Avukatların çalışmalarını tamamlamasının ardından parti yönetimine iletilecek rakamların kamuoyuyla paylaşılması bekleniyor. Açıklamanın bugün akşam saatlerinde ya da yarın yapılabileceği belirtiliyor.

"YETERLİ İMZA YOK, KURULTAY YAPILAMAZ"

Muhalifler genel merkeze teslim ettikleri imza sayısının kurultay için yeterli olduğu iddiasında.

"Yeterli imza yok, kurultay yapılamaz" diyen Genel Merkez'de ise kapsamlı bir yönetim değişikliği gündemde.

CHP kulislerine yansıyan bilgilere göre, Genel Başkan Kılıçdaroğlu'nun, tabanın ve örgütün yaklaşımlarını dikkate alarak merkez yürütme kurulunda değişikliğe gitmesi bekleniyor. 

Bu değişikliğin çarşamba günü yapılacak MYK toplantısında gündeme geleceği, Kılıçdaroğlu'nun MYK'daki bazı kritik isimlere "teşekkür" edeceği, yerlerine parti meclisinden yeni görevlerdirmeler yapacağı konuşuluyor.

CHP liderinin partinin artık Kurultay tartışmasından sıyrılarak yerel seçime ve Türkiye'nin gerçek gündemine odaklanması görüşünde olduğu belirtiliyor.

Bu arada muhaliflerin Genel Merkeze Olağanüstü Kurultay için teslim ettikleri imzaların illere göre dağılımı da belli oldu.

81 ilin ler aldığı listede Kurultay için imza toplayanların hangi şehirden ne kadar imza aldıkları görülüyor. 
Bu listeye göre, muhalifler Kılıçdaroğlu'nun memleketi tunceli'nİn de aralarında bulunduğu Şırnak, Amasya, Çankırı Ve Sinop'ta hiç bir delegeden imza alamadıkları görülüyor. 

Buna karşın Muharrem nce'nin memleketi Yalova da dahil olmak üzere Sakarya, Manisa, Kılıs, Aksaray, Bartın, Batman, Bilecik, Düzce Ve Hakkari'nin tam sayıda imza verdiği dikkati çekiyor. 

Ayrıca 144 milletvekilinden 10'u ve 60 kişilik Parti Meclisi'nin 12 üyesi de imza verenler arasında bulunuyor.