Grup Yorum’a Almanya’da da konser yasak

Grup Yorum’a Almanya’da da konser yasak

Almanya’nın Köln kentinde, 17 Kasım’da düzenleneceği ilan edilen Grup Yorum konseri Alman polisi tarafından yasaklandı.

Köln Polis Müdürlüğü tarafından yapılan, yasaklamanın gerekçesinin bildirildiği açıklamada, Pazar günü, Köln’ün Braunsfeld ilçesinde yapılacak Grup Yorum konserinin “yasaklı terör örgütü propagandası şüphesi” nedeniyle yasaklandığı belirtildi.

Köln polisinin tarafından konserin yapılacağı yerde “Almanya’da yasak olan, aşırı solcu bir Türk örgüte ait propaganda malzemesine el konduğu” da kaydedildi. Açıklamada, bunun üzerine konserin yasaklandığı, konserin yapılacağı alanın polis tarafından kapatıldığı ve konseri izlemeye gelenlerin geri gönderildiği bilgisi yer aldı.

Grup Yorum üyeleri Helin Bölek ve Bahar Kurt’un da aralarında bulunduğu 5’i tutuklu 15 sanığın “DHKP-C silahlı terör örgütüne üye olmak” suçlamasından yargılandığı dava İstanbul 35. Ağır Ceza Mahkemesinde görülüyor. Savcılık tüm sanıkların “DHKP-C’ye” üye olmak suçlamasından 7,5 yıldan 15’er yıla kadar hapis cezasına çarptırılmasını talep ediyor. Ancak, Grup Yorum üyeleri Bahar Kurt ve Helin Bölek ile birlikte üç tutuklu sanık tahliye edilmişti.

Almanya’da iç güvenlikten sorumlu Anayasayı Koruma Teşkilatı DHKP-C’yi yasaklı örgütler listesinde gösteriyor.

YURT HABER