Gümüşhane'de 'şebeke suyu' krizi: 172 zehirlenme!

Gümüşhane'de 'şebeke suyu' krizi: 172 zehirlenme!

Gümüşhane'nin merkeze bağlı Dibekli köyünde şebeke suyundan içerek rahatsızlanıp hastaneye başvuranların sayısı 172'ye yükseldi.

Gümüşhane’nin Dibekli köyünde şebeke suyundan içtikten sonra rahatsızlanarak hastaneye başvuranların sayısı 172’ye ulaştı. Merkeze bağlı Dibekli köyünde 6 Temmuz’da, şebeke suyundan içen bazı köylülerin halsizlik, sancı, ağrı, bulantı, istifra, ishal, baş ağrısı ve terleme şikayetiyle Gümüşhane Devlet Hastanesi’ne başvurmasıyla ilgili, İl Sağlık Müdürlüğü ve İl Özel İdaresi ekiplerinin çalışmaları devam ediyor.

Gazete Duvar'da yer alan habere göre, şebekede bakteri ürediğini tespit eden ekipler, temizleme çalışmalarına paralel olarak yeni bir su kaynağı oluşturmak için köyde su sondajı çalışmasına başladı. Gümüşhane Valisi Kamuran Taşbilek konuya ilişkin, “Devletimizin imkanlarıyla olayın olduğu gün itibariyle tedbirler alındı, müdahaleler yapıldı. Şimdi de eksik kalan hususlarla ilgili ilave sondaj kuyusu ve diğer detaylar, devletimizin imkanlarıyla yapılacaktır. Son durum itibariyle 172 kişi ama vakaların tamamı ayakta olup 2’si müşahede altına alındı. Onlarda da ciddi bir sıkıntı görünmedi. Köyümüzde bu vesile ile el hijyenine yönelik çalışmalar da yapılıyor" açıklamasını yaptı.