Gündem TikTok! Yasaklanıyor mu?

Gündem TikTok! Yasaklanıyor mu?

Twitter'da TikTok uygulamasının yasaklanması konusu gündem oldu. Bazı sosyal medya kullanıcıları, toplumsal değerleri yozlaştırdığı için TikTok'un yasaklanmasını bazı kullanıcılar ise TikTok'un yasaklanmamasını istiyor.

Dünyada ve Türkiye'de milyonlarca kullanıcıya sahip olan TikTok'un yasaklanması konusu Twitter'da gündem oldu. Sosyal eğlence platformu TikTok'un Türkiye'deki kullanıcı sayısı 28,4 milyon; Hindistan ve ABD'den sonra dünyada üçüncü sırada. 

Twitter kullanıcılarının bazıları, TikTok'un gençliği yozlaştırdığını, toplumsal değerleri ve toplumu dejenere ettiğini savunarak TikTok'un yasaklanmasını istiyor.

Bazı Twitter kullanıcıları da bu uygulamanın son derece masum olduğunu ve insanların bu platformda sadece eğlendiğini savunuyor.

TİKTOK NEDİR?
75 milyar dolar piyasa değeriyle dünyanın en değerli start-up'ı olan Çin firması ByteDance'e ait. Tik Tok, uygulama içerisinde yer alan yüzlerce görsel ve ses efektleriyle kısa videolar çekmenize yarayan bir sosyal ağ uygulamasıdır. Çektiğiniz kısa videoları dilerseniz Tik Tok içerisinden dilerseniz de Facebook, Instagram ve Twitter gibi diğer sosyal ağlardan paylaşabilirsiniz. Bu sosyal ağ uygulamasıyla sadece sizin çektiğiniz videoları değil, başka kullanıcıların paylaştığı videoları da izleyebilirsiniz.